European Open Judo Glasgow: Ilona Lucassen en Jur Spijkers pakken goud Nieuws
Nieuws

European Open Judo Glasgow: Ilona Lucassen en Jur Spijkers pakken goud

European Open Judo Glasgow: Ilona Lucassen en Jur Spijkers pakken goud
European Open Judo Glasgow: Ilona Lucassen en Jur Spijkers pakken goud

Op de tweede dag (afgelopen zondag) van de European Open judo in Glasgow hebben Ilona Lucassen en Jur Spijkers een gouden medaille veroverd. Beide judoka's blonken uit en versloegen hun tegenstanders met vlag en winkel op de tatami.

In de finale tot 78 kilogram was waza-ari voldoende voor Lucassen tegen Shelley Ludord (GBR). De Nederlandse begon haar dag met winst op Arijana Peric uit Duislands. Vervolgens was ze Sama Hawa Camera uit Frankrijk op ippon de baas. In de halve finale was het waza-ari voor Lucassen tegen de Italiaanse Giogria Stangherlin.

Finale plek

Zwaargewicht Spijker won het goud in de golden score van Irinel Vasile Cherlaru Grigoras uit Spanje. De Brabander, die in de eerste ronde was vrijgeloot en daardoor direct in de halve finale stond, won zijn eerste met waza-ari van Wesley Geenidge (GBR) en verzekerde zich zo voor een plek in de finale.

Bas van Empelen greep in de categorie tot 90 kilogram naast een medaille. Om brons was Jamal Petgrave (GBR) op ippon te sterk. Van Empelen begon zijn wedstrijddag met winst op Ourouzmag Magkeyev (FRA) en Dario Kurbjeweit Garcia (GER). In de halve finale nam de Nederlander het op tegen Maxime Aminot. De Fransman scoorde na een paar seconden golden score ippon en won daarmee de wedstrijd.

JBN

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws