Engelse UFC vechter James Mulheron geschorst voor falen dopingtest – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Engelse UFC vechter James Mulheron geschorst voor falen dopingtest

Engelse UFC vechter James Mulheron geschorst voor falen dopingtest

Wederom is een een UFC vechter gesnapt op doping, ditmaal de Engelsman James Mulheron

De Engelse UFC vechter James Mulheron heeft de standaard eenjarige schorsing voor een mislukte drugstest geaccepteerd, meldde het antidopingagentschap USADA dinsdag. Mixed Martial Arts vechter Mulheron, afkomstig uit South Shields, had een viertal overeenkomsten gesloten met de UFC na een indrukwekkende reeks van 11 overwinningen van 12 wedstrijden, waardoor hij de meest gewilde zwaargewicht van het Verenigd Koninkrijk werd.

Engelse UFC vechter James Mulheron geschorst voor falen dopingtest

Gepakt voor  de verboden substantie clomiphene en metaboliet hydroxyclomiphene

Na een zogenaamde out-of-competition urinetest gehouden op op 10 november 2017, testte Mulheron positief voor de verboden substantie clomiphene en zijn metaboliet hydroxyclomiphene verklaart de USADA in een uitgegeven verklaring. Als gevolg hiervan was Mulheron alvast verwijderd van de kaart voor het UFC Fight Night 122-evenement in Shanghai op 25 november later die maand. Op social media wordt de draak gestoken met Mulheron en vraagt men zich af waar hij, en wie hem de verboden middelen heeft verschaft, dit door zijn niet te atletische bouw.

 

UFC geplaagd door doping schandalen

Het lijkt wel schering en inslag bij de UFCa als het om vechters gaat die gepakt worden voor het gebruik van verboden middelen. Eerder werden al grote namen betrapt en geschorst de UFC geen goed doende, echter doet men er wel goed aan te blijven controleren volgens velen. USADA bevestigde dat Mulheron zijn periode van één jaar van uitsluiting van start zal gaan vanaf 17 november 2017, de datum waarop de voorlopige schorsing werd opgelegd. Mulheron, 29, blijft in de door de USADA geregistreerde testpool en stelt zichzelf beschikbaar voor testen op doping voor de tijd die onder zijn sanctie is gesteld.

Bekijk ook

Anthony Joshua: ‘Het gevecht met Tyson Fury komt er, wat er ook gebeurt’

Bepaalt blij is Joshua niet met Fury en vindt dat deze en zijn team de complete bokswereld in haar hemd heeft laten staan.

RIVALEN OPGEPAST! Hier komt UFC-ster SPEEDY McGregor

Conor McGregor staat over een kleine maand tegenover Dustin Poirier in de UFC kooi.

FOUTJE! Vechter zwaar ‘KO’ doordat scheids even niet oplet

Mohammad Karaki werd op brute wijze knock-out geslagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page