Elleboog stoten gebruiken in vechtsporten; video instructie Nieuws
Nieuws

Elleboog stoten gebruiken in vechtsporten; video instructie

Elleboog stoten gebruiken in vechtsporten; video instructie

Elleboog stoten effectief gebruiken in vechtsporten

In deze korte instructie film laat Arnaud van der Veere zien hoe effectief elleboog stoten kunnen zijn indien goed toegepast en uitgevoerd. Elleboog stoten komen in meerdere vechtsporten voor zoals in het Kung Fu, Muay Thai, Karate en vele meer.

Elleboogstoten in Muay Thai

Elleboogstoten zijn zeer uniek wapens die bijvoorbeeld Muay Thai onderscheidt van andere vechtsporten. Ellebogen in Muay Thai kunnen zeer ernstige verwondingen toebrengen aan de tegenstander. Zekers als het wordt gebruikt om aan te vallen wanneer de tegenstander op kortere afstand is en de belangrijkste doelen van de ellebogen zijn over het algemeen het hoofd, gezicht gebieden, waaronder de kaak, de slaap, nek en ga zo maar door. Elleboog slagen zijn zeer flexibel, zo kunt u uw elleboog met een zwaai verplaatsen in elke richting om aan te vallen, zowel verticaal als horizontaal, maar elke methode zal verschillend effect op de aanval geven. Er zijn acht belangrijkste bewegingen van Muay Thai elleboog stoten:

  1. Sok Ti (Slashing Elbow)
  2. Sok Tad (Horizontal Elbow)
  3. Sok Ngad (Uppercut Elbow)
  4. Sok Chieng (Diagonal Elbow)
  5. Sok Sab (Chopping Elbow)
  6. Sok Tong (Smash Downward Elbow)
  7. Sok Ku (Double Elbows)
  8. Sok Klab (Spinning Elbow)

Karate elleboog stoten

  1. Empi Uchi
  2. Mae Empi Uchi
  3. Mawashi Empi Uchi
  4. Otoshi Empi Uchi
  5. Tate Empi Uchi
  6. Ushiro Empi Uchi
  7. Yoko Empi Uchi

In Karate, is het woord Empi / Enpi is ontstaan vanuit de Chinese karakters 猿臂 (wat betekent "apen elleboog"). Elleboogstoten worden gezien als dicht, wild, en gevaarlijk zoals een aap ze gebruikt in een gevecht.

De elleboog is een korte afstand wapen. Dit kan een zwak punt lijken op het eerste gezicht, maar bij juist gebruik van de elleboog is dit een verwoestend wapen. Dat kan worden gebruikt op korte afstand van de elleboogstoot reist een korte afstand naar zijn doel. Hoe korter de tijd genomen om het doel te raken hoe minder tijd een tegenstander deze aan ziet komen en zich kan verdedigen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws