Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / El Bouni aan Nederlands kickboksfans: ‘Blijf vooral kijken, mis de knock-out niet’

El Bouni aan Nederlands kickboksfans: ‘Blijf vooral kijken, mis de knock-out niet’

VIDEO | Ibrahim El Bouni domineert tijdens ONE Championship debuut

Ibrahim “Mr. Cool “El Bouni (37-6-1) heeft een fenomenale prestatie geleverd in zijn ONE Super Series-debuut in juli en nu wachten fans enthousiast op zijn terugkeer in afwachting van meer explosieve actie.

El Bouni staat gepland om de ring in te gaan tegen mede Marokkaans-Nederlandse vechter Tarik Khbabez (43-5-1) in een licht zwaargewicht kickboks wedstrijd bij ONE: PURSUIT OF GREATNESS in Yangon, Myanmar.

Na Khbabez’s eigen spannende debuut, waarin hij Alain “The Panther” Ngalani versloeg met een waar stoten salvo in de derde ronde, is dit een wedstrijd tussen twee van de beruchtste kickboksers van de organisatie, en El Bouni is enthousiast over het vooruitzicht.

Vechtershart

“Tarik vecht met zijn hart. Dat vind ik leuk, maar het is een ander niveau voor hem als hij tegenover mij komt te staan, “zegt hij. Mr. Cool “liet zelf zien hoe gevaarlijk hij is toen hij viervoudig kickboks wereldkampioen Andre” The Giant “Meunier in slechts 91 seconden naar dromenland bracht tijdens ONE: BATTLE FOR THE HEAVENS. Het kon geen perfecter debuut zijn geweest en zijn vertrouwen is hoog dankzij die nacht in Guangzhou, China.

“Meunier is een goede vechter. Hij is sterk. Hij kwam meteen in actie zoals ik verwachtte, maar het was geen probleem. Ik ben goed in de verdediging en tegenaanval gegaan met mijn stoten en trappen, “herinnert El Bouni zich. De hele show was geweldig en ik heb veel goede mensen en coole fans ontmoet. Ze geven me respect en ik respecteer ze, dus ik kan niet wachten om mijn tweede gevecht bij ONE te volbrengen. “

Aarzeling

Hij wordt opnieuw geconfronteerd met een kolossale taak in Yangon, maar deze keer is het tegen een tegenstander waarmee hij meer vertrouwd is. Zowel El Bouni als Khbabez zijn kickboxers van het hoogste niveau in Nederland en de twee delen de Marokkaanse achtergrond. Om deze redenen is het paar goed op de hoogte van elkaars kunnen, El Bouni aarzelde eerst om het gevecht aan te gaan.

“Ik ken Tarik. Hij is een goede kerel, niet alleen in de ring, maar ook daarbuiten, “voegt El Bouni toe. Ik dacht dat we hier waarschijnlijk wel tegenover elkaar zouden staan, maar na drie of vier overwinningen en daarna voor de titel. We vechten allebei voor de Marokkaanse vlag, dus in eerste instantie dacht ik erover nee te zeggen, omdat ik dat normaal niet leuk vind. Maar toen hoorde ik dat hij het wilde doen, dus zei ik: “Oké, geen probleem. Als hij het wil, zal hij het krijgen. “

Toppers

De twee top vechters uit Nederland lieten beiden blijvende indrukken na met hun overwinningen als frisse gezichten in de ONE Championship-ring. Nu hebben de fans een idee van wat ze kunnen verwachten. Gezien de ervaring en kennis over zijn tegenstander, gelooft hij dat hij kan voorspellen hoe Khbabez naar hem toe zal komen wanneer de wedstrijd begint.

“Hij is een krachtige stoter die graag zijn tegenstanders snel naar beneden slaat. Ik ken hem goed. We vochten in veelal in dezelfde organisaties in Nederland. Hij is erg goed. Hij is druk en is agressief en komt met stoten naar voren, “zegt El Bouni. Hij wil steeds naar je toe komen om je moe te maken, maar als hij straks tegenover mij staat, zal hij snel merken dat hij zijn stijl moet veranderen. Mijn afstand is langer, en we hebben ook de 4-ounce handschoenen. Het voelt heel goed. Elke stoot komt heel hard naar je toe, dus ik kan niet wachten. “

Beste ter wereld

Beide vechters hebben al laten zien dat ze behoren tot de elite zwaargewichten in de wereld, en nu zullen ze streven naar een tweede, explosieve overwinning in hun terugkeer naar de licht zwaargewicht divisie. El Bouni gelooft dat hij op 26 oktober als overwinnaar uit de bus zal komen ​​in het Thuwunna Indoor Stadium en hij waarschuwt de gepassioneerde fans om vooral niet met de ogen te knipperen en te blijven kijken naar het gevecht.

“Ik moet ze gewoon vertellen om niet weg te kijken, want of het nu een seconde of 20 seconden is, er zal iets gebeuren!”

Bekijk ook

Kickboksen: Santino Verbeek behoudt WFL wereldtitel

Foto; Facebook In een afgeladen Sportcentrum Almere prolongeerde WFL wereldkampioen Santino Verbeek op zondag zijn ...

Opgepast: K-1 bij kickboksen soms onterecht gebruikt

Merkrechten zijn vaak goed beschermd, ook wat vechtsport betreft. Toch komt het in de praktijk ...

Ben Bril Memorial: 'Chico Kwasi wint grote prijs van Amsterdam'

Kickboksen: Chico Kwasi pakt de winst in Estland

Mooi resultaat voor Chico Kwasi tijdens ‘The League’ welke zaterdagavond gehouden werd in Talinn, Estland. ...