EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert Nieuws
Nieuws

EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert
EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

Van 8 t/m 11 november vonden in Warschau de European Taekwondo Championships Under 21 plaats. Voor het Nederlands nationaal team waren een aantal sporters geselecteerd waaronder Robin Didden, Fahd Zaouia en Bryan Zonderop.

Adil Belkadi pakte vandaag de winst op Rusland in kwartfinale EK U21 Warschau. Echter was er op de eerste dag geen winst te behalen voor de Nederlanders. Taekwondo EK Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

Bryan Zonderop (-87kg) verloor zaterdag zijn eerste partij met 16-27 van Georgii Surkov uit Rusland en de via de Multi Games gekwalificeerde Suliaman Sesay (-63kg) uit Barendrecht leed een verlies na een vrijloting zijn eerste partij met 16-18 van Hleb Kryshneu uit Wit-Rusland.

Kansen klein

In tegenstelling tot vroegere Europese kampioenschappen waar een land met 1 sporter vertegenwoordigd was stonden er in de klasse -87 (totaal 25 deelnemers) nu maar liefst 5 Turken en 4 Russen aan de start. In de klasse -63kg (totaal 45 deelnemers) waren dit zelfs 8 Turken en 6 Russen. Dit beperkte uiteraard de kansen voor kleinere landen op eremetaal aanzienlijk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws