EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert – Vechtsport Info
Home / Nieuws / EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

EKTaekwondo Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

Taekwondo EK Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi shittert
Foto: Instagram, Adil Belkadi in actie

Van 8 t/m 11 november vonden in Warschau de European Taekwondo Championships Under 21 plaats. Voor het Nederlands nationaal team waren een aantal sporters geselecteerd waaronder Robin Didden, Fahd Zaouia en Bryan Zonderop.

Adil Belkadi pakte vandaag de winst op Rusland in kwartfinale EK U21 Warschau. Echter was er op de eerste dag geen winst te behalen voor de Nederlanders. Taekwondo EK Warschau: Winst voor Nederlands team, Adil Belkadi schittert

Bryan Zonderop (-87kg) verloor zaterdag zijn eerste partij met 16-27 van Georgii Surkov uit Rusland en de via de Multi Games gekwalificeerde Suliaman Sesay (-63kg) uit Barendrecht leed een verlies na een vrijloting zijn eerste partij met 16-18 van Hleb Kryshneu uit Wit-Rusland.

Kansen klein

In tegenstelling tot vroegere Europese kampioenschappen waar een land met 1 sporter vertegenwoordigd was stonden er in de klasse -87 (totaal 25 deelnemers) nu maar liefst 5 Turken en 4 Russen aan de start. In de klasse -63kg (totaal 45 deelnemers) waren dit zelfs 8 Turken en 6 Russen. Dit beperkte uiteraard de kansen voor kleinere landen op eremetaal aanzienlijk.

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page