Eindhoven Boxcup 2018: Dag drie finale wedstrijden Nieuws
Nieuws

Eindhoven Boxcup 2018: Dag drie finale wedstrijden

Eindhoven Boxcup 2018: Dag drie finale wedstrijden
Eindhoven Boxcup 2018: Dag drie finale wedstrijden

In het congres centrum van het Van Der Valk hotel in Eindhoven werd vandaag de finale gevochten van de Boxcup 2018.

Nouchka Fontijn heeft intussen de finale bereikt en kijkt terug op de kwart- en halve finale. Zij doet mee in de Female Elite klasse tot 81 kg omdat er niet voldoende deelnemers waren in het damesklassement tot 75 kilo, legt ze uit. Tijdens dag2 (halve finale) won ze van de Russische Liubov Iusupove. Ze vecht haar finale partij tegen de Rus Anna Gladkikh. Echt voorbereid op deze wedstrijden heeft Nuchka zich niet. "Dit toernooi geldt juist als voorbereiding op de WK."

Nouchka Fontijn

Fontijn is blij met de positieve ontwikkeling bij het boksen. "Je ziet al jaren dat steeds meer Nederlandse boksers internationaal goed meekomen. Bij de mannen is dat nog wat meer dan bij de dames. Bij de dames wordt hard gewerkt om meer uitbreiding te krijgen." Fontijn geeft aan dat het zeker een groot voordeel is dat er nu meer Nederlandse boksers inzetbaar zijn in de diverse gewichtsklassen en toernooien.

De uitslagen van de bokspartijen zijn hier na te kijken.

Damesboksen India

Zowel Nouchka Fontijn als Jemyma Betrian zullen meedoen aan het wereldkampioenschap damesboksen in India. Dat toernooi wordt van 16 t/m 24 november gehouden in New Delhi.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws