Home / Nieuws / Eindhoven Box Cup: Pittige loting voor boksers Nouchka Fontijn en Chelsey Heijnen

Eindhoven Box Cup: Pittige loting voor boksers Nouchka Fontijn en Chelsey Heijnen

 

Eindhoven Box Cup

210 boksers uit 26 landen zijn neergestreken in het Van Der Valk hotel in Eindhoven. Vanmiddag vond de accreditatie, weging, keuring en loting plaats. Altijd een spannend moment. Zijn alle boksers op gewicht en wie wordt de eerste tegenstander?

Morgen (vrijdag) vanaf 12.00 uur gaat het los en zullen er per dag meer dan 50 wedstrijden worden gebokst. De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en AIBA.

Gelijk in actie

De Nederlandse boksers van TeamNL moeten meteen flink aan de bak. Nouchka Fontijn had geen gelukkige loting en moet het meteen opnemen tegen de kampioen van Rusland Liubov Iusupove. Ook Chelsey Heijnen lootte een sterke Russin (Irina Avtina) Jemyma Betrian neemt het op tegen Marine Camara (Frankrijk)

Max van der Pas neemt het op tegen Islam Irshaid (Palestina) en Peter Mullenberg is vrijgeloot voor de 1e ronde en bokst zaterdag pas tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Tony Brown (Ierland) en Joshua Woods (Engeland) Artjom Kasparian treft ook een Engelsman (John Marvin)

Bekijk ook

MMA-vechter dood aangetroffen in hotelkamer

De 29-jarige MMA-vechter was in Chisinau, waar hij een wedstrijd had tegen Lilian Grosu.

Bokskampioen Wladimir Klitschko op zee aan dood ontsnapt

Voormalig zwaargewicht kampioen Wladimir Klitschko, werd gered door de Spaanse kustwacht nadat het luxe jacht waar hij aan boord was in brand vloog.

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife

Oud-kickbokskampioen Lucia Rijker ambassadeur ChildsLife