EINDE VERBOD: Vechtsportgala’s weer toegestaan in Den Haag – Vechtsport Info
Home / Nieuws / EINDE VERBOD: Vechtsportgala’s weer toegestaan in Den Haag

EINDE VERBOD: Vechtsportgala’s weer toegestaan in Den Haag

De vechtsportliefhebbers in het Haagse kunnen weer opgelucht ademhalen. Het verbod op het organiseren van vechtsport gala’s is opgeheven.

De Vechtsportautoriteit meldt het nieuws maandag op haar site. Er was een ware zwartmakerij oorlog ontstaan in de Haagse vechtsport gemeenschap, of zoals de VA het omschrijft “een ongezonde concurrentiestrijd “.

Echter ging het erg ver en waren er zware dreigingen, dit lijkt nu achter de rug. Omdat men niet zo goed wist hier mee om te gaan werden voor iedereen die een vechtsport gala wilde organiseren de deuren op slot gehouden.

Enge situaties

De VA zegt hierover; “Door deze rigoureuze maatregel werden welwillende en nette promotors buiten hun schuld benadeeld. De gemeente Den Haag begreep ook dat dit geen duurzame oplossing was. De Vechtsportautoriteit werd gevraagd om te helpen lokaal beleid voor vechtsportgala’s te formuleren. “

“Specialisten gingen bij de gemeente langs, gaven input per e-mail en koppelden ambtenaren aan mensen van de branche en aan gemeenten die al goed beleid hadden. Er is nu wel een vergunningsplicht, waardoor de gemeente preciezere middelen heeft om ongewenste partijen buiten de deur te houden. Promotors met een licentie kunnen dus weer een aanvraag indienen om in de residentie te organiseren.”

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page