Einde carrière: jongen weigert tegen meisje te worstelen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Einde carrière: jongen weigert tegen meisje te worstelen

Einde carrière: jongen weigert tegen meisje te worstelen

Einde carrière: jongen weigert tegen meisje te worstelen

Worstelen staat in Amerika in tegenstelling tot sommige Europese landen op het rooster van de middelbare school. De sport wordt dan ook beoefend door zowel jongens als meisjes.

Er worden competities gehouden tussen diverse high schools die hun eigen worstelteams hebben. Echter weigerde afgelopen weekeinde een jongen te worstelen tegen een meisje in een gemengde competitie.

Brendan Johnston, die een worstelcarrière nastreefde kan deze wel vergeten, door zijn weigering om te worstelen tegen Angel Rios verspeelde hij niet allen zijn plaats in het team maar verloor hij ook zijn sportbeurs.

Handtastelijkheden

“Ik zag het niet zitten tegen Angel de mat op de gaan, worstelen is een fysieke sport met veel grijpen en vasthouden. En ik wilde voorkomen dat ik of Angel plekken aanraakte waar je dat normaal niet zomaar doet bij een meisje,” vertelde hij de krant The Denver Post.

Wat Rios betreft, deze concentreerde zich op het succes van haar worstelseizoen, waarin ze eindigde met een 23-3-record. En vond het excuus van Johnston complete onzin.

“Op dit moment is het nog steeds een waas,” vertelde Rios aan Denver’s Fox 31. “Ik heb drie oudere broers die worstelaars zijn, dus ik ben wel wat gewend.”

Geen oneerbiedigheid

Johnston drong erop aan dat hij geen gebrek aan respect toonde voor zijn vrouwelijke concurrenten op de mat door te weigeren met ze te worstelen.

“Ik wil echt niet nalaten het harde werk te respecteren dat deze dames hebben verzet. Sommige mensen denken door de weigering dat ik hen niet respecteer. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. “

Bekijk ook

Topkickbokser Donovan Wisse over GLORY: ‘Communicatie kan beter’

Donovan Wisse is met recht een van de meest getalenteerde vechters bij GLORY Kickboxing. De ...

POLITIE: 40 man publiek bij illegale MMA-wedstrijd, vechter zwaar gewond

Een belletje om een ambulance lijkt een illegaal MMA-evenement te hebben verraden vanavond in Lünenburg, ...

NEP: UFC-kampioen Sterling te kakken gezet door collega vechters

UFC-kampioen Sterling uitgespuugd door collega vechters