Einde aan onoverzichtelijkheid binnen vechtsportbonden in ons land – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Einde aan onoverzichtelijkheid binnen vechtsportbonden in ons land

Einde aan onoverzichtelijkheid binnen vechtsportbonden in ons land

Einde aan onoverzichtelijkheid binnen vechtsportbonden in ons land

De Vechtsportautoriteit (VA), heeft een definitief einde gemaakt aan de ondoorzichtigheid binnen de vechtsportbonden in ons land. Waar voorheen bijvoorbeeld met papieren boekjes werd gewerkt ter registratie, is het digitale Fightpassport ingevoerd.

Volgens de VA wordt er niet meer gewerkt met allerlei papieren boekjes die onoverzichtelijk waren en de veiligheid van vechters in gevaar kon brengen. In een bericht op de site van de VA is te lezen dat alle bonden zich moeten conformeren aan het digitale vechters paspoort.

,,De tijd waarin verschillende bonden verschillende papieren boekjes hadden, en niemand overzicht had, is definitief voorbij. Alle bonden, ringartsen en matchmakers gebruiken tegenwoordig het Fightpassport, het digitale wedstrijdboekje voor kickboksen, thaiboksen en mma in Nederland”, aldus de VA in haar bericht.

Geen onduidelijkheden meer

De VA gaat wel geld vragen om vechters in te schrijven, volgens de organisatie om de onderhoudskosten te dekken. Om het digitale vechters paspoort op te zetten heeft de VA zelf geïnvesteerd. ,,De ontwikkeling en invoering van het Fightpassport-systeem is geheel betaald door de VA. Voor het onderhoud en het doorontwikkelen gaan wij vanaf nu een eenmalige bijdrage vragen bij nieuwe inschrijvingen. Voor de al ingeschreven sporters verandert er niets, zij hoeven niet te betalen.”

De 10.000 reeds ingeschreven wedstrijdvechters hoeven niets bij te dragen, nieuwe inschrijvers betalen €10. De VA stelt dat deze bijdrage los staat van de contributie van de sportbonden zelf.

Bekijk ook

Glory kampioen Vakhitov bezoekt UFC: ‘Niets is zeker’

Artem Vakhitov, de Russische voormalig Glory lichtzwaargewicht kampioen is gespot bij de UFC

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page