EFC Lichtgewicht kampioen Don Madge tekent bij de UFC - Vechtsport Info
Home / Nieuws / EFC Lichtgewicht kampioen Don Madge tekent bij de UFC

EFC Lichtgewicht kampioen Don Madge tekent bij de UFC

Wellicht al in April debuteren bij de UFC

Voormalig EFC-lichtgewichtkampioen Don Madge kan al in april debuteren in ’s werelds grootste mixed martial arts-promotie (MMA), nadat dinsdag was aangekondigd dat hij voor de UFC had getekend. De vechter uit Kaapstad is nog niet ingeschreven op een bepaalde kaart, maar heeft geen tekort aan kansen omdat de UFC 16 evenementen zal organiseren in de rest van de wereld. 2018. “Ik weet het nu niet, maar mijn managementteam heeft gezegd dat het april kan zijn,” zei Madge toen hem werd gevraagd wanneer hij mogelijk zijn debuut kon maken.

EFC Lichtgewichtkampioen Don Madge tekent bij de UFC en stelt EFC titel vacant
Foto: Anton Geyser/EFC Worldwide

Geen tekort aan potentiële tegenstanders

Madge zal ook geen tekort hebben aan potentiële tegenstanders, omdat de lichte divisie wordt beschouwd als een van de meest gevulde van de UFC, met namen als Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson, Eddie Alvarez en Conor McGregor om er maar een paar te noemen. “Geen idee. Wie ze me ook geven, ik zal me voorbereiden en klaar zijn als de tijd daar is, “zei Madge over zijn potentiële tegenstander. “Ik zal zeker een lichtgewicht vechter zijn. Ik zie in de nabije toekomst niets over overgaan naar weltergewicht. Ik dacht er al eerder aan dan mijn laatste gewicht, maar ik denk dat lichtgewicht is waar ik hoor. ‘

De UFC zal in april drie kaarten samenstellen, waarvan er twee al mega-partijen hebben in de lichtgewicht divisie.

UFC 223 zal Ferguson en Nurmagomedov zien vechten om de vacante titel (laatst in eigendom van McGregor) op 7 april in Brooklyn, New York, met een aantal andere lichtgewicht standouts – waaronder voormalig kampioen Anthony Pettis – op de undercard. Op 14 april in Glendale Arizona botsen fan favorieten Justin Gaethje en Dustin Poirier tegen UFC op Fox met potentiële nummer één kanshebbersstatus op de lijn. Een week later, op 21 april, vindt UFC Fight Night 128 plaats in Atlantic City, New Jersey. Fight Night 128 lijkt Madge’s meest waarschijnlijke bestemming, aangezien de kaart momenteel slechts zes bevestigde periodes heeft.

EFC-titel op gegeven

De EFC organisatie verklaarde eerder vandaag in een persbericht: Vooruitlopend op zijn geplande titelverdediging in Kaapstad, is de EFC lichtgewichtkampioen Don Madge (7-3) zojuist een kans aangeboden in de promotie in Las Vegas, Ultimate Fighting Championship (UFC) te komen vechten, en heeft geen andere keuze dan zijn EFC-titel op te geven en deze once in a lifetime kans te pakken. Madge heeft de EFC lightweight-titel moeten verlaten, maar heeft daarmee een opening gemaakt voor zijn teamgenoot, Martin van Staden (18-9) om de nummer 1-tegenstander, de ongeslagen Gavin Hughes uit Engeland (9-0) voor de nu vrij kampioenschap te ontmoeten in de kooi.

Bekijk ook

'S Werelds Sterkste Man in 'duurste gevecht ooit' (video) Mamed Khalidov vs Mariusz Pudzianowski

‘S Werelds Sterkste Man in ‘duurste gevecht ooit’ (video)

Het duurste gevecht ooit in de Europese MMA-geschiedenis

McGregor slaat vechters neus plat in training! 'Videobedrog ontmaskerd'

McGregor slaat vechters neus plat in training! ‘Videobedrog ontmaskerd’

Nieuwe sparringsbeelden vrijgegeven door Conor McGregor die fans vandaag enthousiast maakten

Rico analist bij Badr tegen Overeem gevecht zaterdag

Daar zal Verhoeven optreden als analist

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page