Het drama van gevluchte bokser Kelvin Fawaz - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Het drama van gevluchte bokser Kelvin Fawaz

Het drama van gevluchte bokser Kelvin Fawaz

Kelvin Fawaz ontvluchte zijn land voor een betere toekomst maar zit in de grootste gevangenis ooit!

Kelvin Fawaz, de man zonder land, is eindelijk vrijgelaten uit een detentiecentrum, er werd door de media veel aandacht besteed aan zijn situatie en Boxing News een Engelse boks nieuws site nam het voortouw zich hard voor hem te maken. Maar, hij staat nog steeds voor de grootste strijd van zijn leven. Fawaz werd onlangs vrijgelaten uit een detentiecentrum, hoewel de amateur-bokser, een nationaal kampioen in 2012, al 14 jaar in Groot-Brittannië woont blijft zijn immigratiestatus onopgelost. Het recht ontzegd om te wonen en werken in het Verenigd Koninkrijk kon Binnenlandse Zaken hem niet deporteren omdat geen ander land hem erkent als burger. Een man zonder staat, hij werd voor onbepaalde tijd in een detentiecentrum vastgehouden.

Fawaz werd als kind van buitenlandse ouders geboren in Nigeria en is dus geen Nigeriaanse staatsburger

Toen hij net 14 jaar oud was, werkte hij als kok en schoonmaker en deed allerlei klusjes, terwijl hij als een slaaf werkte, en hij wachtte op een ouder die nooit kwam. Hij rende toen weg maar bleef sindsdien in het ongewisse. Zonder papieren kon hij niet werken. Lucratieve aanbiedingen voor hem om professionele bokser te worden werden ingediend, maar hij er niets mee. In ieder geval had hij zijn vrijheid, tot vorig jaar undercover agenten hem in de Stonebridge amateur boxing club arresteerden. En werd hij  opgesloten terwijl de Home Office probeerde om hem te deporteren.

Ze hebben me gewoon vastgehouden omdat ze de macht hadden

Ze hadden geen proces om me uit het land te verwijderen. Ze hebben geen reden om me te arresteren, “vertelt Fawaz. “Het is alsof je in een gevangenis zit.” “Het heeft mijn stress gemaximaliseerd, het heeft me zelfbeschadigd gemaakt,” vervolgde hij. “Het heeft alle emoties die ik heb begraven geïntensiveerd. Soms weet ik hoe ik een storm moet besturen en doen alsof alles gaat. Maar ik ben een mens. Ik heb emoties, ik heb gevoelens. Ik zal op een gegeven moment zeker afbrokkelen. Je blijft zo lang iets raken, uiteindelijk zal het buigen. ”

Vrijgelaten maar toch nog gevangen

Hij kan nog steeds niet werken. Hij moet onder bepaalde beperkingen leven terwijl hij op een rechtszaak wacht. De datum is niet ingesteld. “Op dit moment,”zegt Kelvin. “Ik zit in een grotere gevangenis dan het detentie centrum.” Kelvin zijn situatie staat niet op zichzelf, met de stroom vluchtelingen zijn er ook een groot aantal vechtsporters meegereisd. Echter kunnen en mogen deze als hun vluchtelingen status niet erkend is uitkomen voor het land waar zij heen zijn gevlucht. Fawaz echter is een groot talent die zeker in het boksen een grote zou kunnen worden, hij traint inmiddels weer bij zijn boksclub. Zijn droom om net zo groot als anthony Joshua te worden kan voorlopig terug in de koelkast.

 

Bekijk ook

Gruwelijke beenbreuk verpest debuut MMA-vechter Richard Palencia | Video

Nasty! Gruwelijke beenbreuk verpest debuut bij Bellator | Video

Dit nadat hij een gebroken been had opgelopen

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Holy shit! Vechter op brancard afgevoerd na flying kick (video)

Ook de wedstrijd van Ożóg en Mamporia eindigde grim

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter!

Fatale HeadKick in 5 seconden fataal voor vechter! (video)

De commentatoren waren het erover eens

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page