Doping bestaat ook bij vechtsporten - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Doping bestaat ook bij vechtsporten

Doping bestaat ook bij vechtsporten

Doping gebruik bij vechtsporten, niets is heilig!

Doping gebruik bij vechtsporten, niets is heilig!Doping is het gebruik van stoffen die atletische prestaties verbeteren, teneinde de fysieke vaardigheden en prestaties van een concurrent, professioneel of niet, in een bepaalde sport te verbeteren. De overgrote meerderheid van internationale atletische organisaties verbieden doping om verschillende redenen, zoals het feit dat het onethisch is voor de sportgeest en dat de meeste stoffen die bij doping gebruikt worden zeer schadelijk kunnen zijn voor degenen die eraan deelnemen.

Honderden dopinggevallen komen jaarlijks naar de nieuwsoverzichten wereldwijd. Ongeacht welke sport we het hebben, is er altijd een hoogtepunt evenement dat onze aandacht vastlegt. Sommige van deze omvatten Lance Armstrong’s bekentenis tot doping in de Tour de France, die hem van de gevierde atleet naar een schande bracht, is ontdaan van alle accolades. Er is ook het massale dopingschandaal dat de Russische en Chinese Olympische teams doordringt.

Anabole steroïden

Voorbeelden van dopingstoffen zijn anabole steroïden. Dit zijn krachtige chemicaliën die vergelijkbaar zijn met testosteron in het lichaam, en bevorderen een sterke spiergroei. Zij worden op grote schaal beschouwd als oneerlijk in wedstrijden, maar net zo belangrijk worden ze ook beschouwd als gevaarlijk, omdat ze leverschade, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en veel meer gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Er zijn ook stimulansen die de uithoudingsvermogen verhogen en de reactietijd verminderen.

Terwijl de vechtsporten meestal de eer en nederigheid in de filosofie benadrukken, is het niet anders wanneer het op competities komt – doping is nog steeds aanwezig. Het is een sport die fysieke activiteit en inspanning vereist. Sommige krijgskunstenaars besluiten om snel te gaan om competities te winnen, die in de meeste gevallen tot het begin van het einde van hun carrière leiden.

Het gebruik van steroïden, stimulanten, verdovende middelen en bètablokkers onder andere worden geclassificeerd als verboden stoffen in wedstrijden.

Fysieke prestatie van vechtsporters  verbeteren

Dit onderwerp genereert veel meningen zowel voor als tegen het gebruik van bepaalde stoffen om de fysieke prestatie van vechtsporters te verbeteren. Momenteel is het gebruik van deze stoffen niet toegestaan ​​en het verbruik ervan blijft illegaal en strafbaar in competities op hoog niveau.

Onder de disciplines die de afgelopen jaren het meest hebben geleden door beschuldigingen en schandalen van doping is Mixed Martial Arts. Sommige van de grote krijgskunstenaars, waaronder Royce Gracie, Jeff Monson en Josh Barnett, zijn gehinderd door schandalen en een aantal verwarrende situaties over de vraag of ze tijdens hun carrière dergelijke onwettige stoffen hadden genomen.

Drugstests bij UFC 183

Een van de grootste MMA-sterren om getroffen te worden door een dopingschandaal en een ophanging is Anderson Silva. Hij werd geschorst van 31 januari 2015-2016 en beboet honderdduizenden dollars als gevolg van het missen van twee drugstests bij UFC 183. Hij testte positief voor verschillende anabolische steroïden, die kunnen hebben bijgedragen aan de overwinningen die hij heeft verdiend. Zijn tegenstander, Nick Diaz, heeft ook dwelmsproeven mislukt, wat resulteerde in zijn opschorting en boete.

Lees hier de WKF dopinglijst

Bekijk ook

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

'Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

‘Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

Mike Tyson alhoewel allang gepensioneerd en alleen nog actief in oefenwedstrijden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page