Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel
Home / Nieuws / Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Uit Rusland gezette MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

De Tadzjiekse regering beschuldigde Chorshanbe Chorshanbiev van “het aanzetten tot nationale en regionale haat”, evenals “het aanzetten tot rellen”. Hiervoor moet de MMA-vechter 8 jaar de cel in.

Een MMA-vechter die vanuit de Russische Federatie naar zijn geboorteland Tadzjikistan werd teruggestuurd, is gevangen gezet omdat hij protesteerde tegen de behandeling van een lokale minderheidsgroep.

Chorshanbe Chorshanbiev, een middengewicht vechter met een 6-3 professioneel record, werd door het Hooggerechtshof van het district Ismoili Somoni in Dushanbe tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld op beschuldiging van “het aanzetten tot etnische, raciale of religieuze haat” en ” publiek oproepen tot gewelddadige verandering van de constitutionele orde.”

Minderheid

Volgens het kantoor van de procureur-generaal zou Chorshanbiev naar verluidt “provocerende” posts op sociale media hebben gepubliceerd en “betrokken zijn bij het aanzetten tot nationale en regionale haat”, evenals “het aanzetten tot rellen”. De vermeende misdaden van Chorshanbiev dateren van januari 2020, toen hij verwikkeld was in een woordenoorlog met de Russische vechter Nikita Solonin.

Toen Solonin, Chorshanbiev een ‘Tadzjiekse strijder’ noemde, leek Chorshanbiev het niet eens te zijn met die verklaring en onthulde hij dat hij tot een etnisch verschillende minderheidsgroep behoort uit de regio Gorno-Badakhshan in Tadzjikistan. Het lijkt erop dat de MMA-vechter nu een lange gevangenisstraf zal uitzitten omdat hij zich tegen de Tadzjiekse autoriteiten durfde uit te spreken.

Onrecht

Chorshanbiyev ging destijds naar de sociale media om zijn steun te betuigen aan de inwoners van de regio Gorno-Badakhshan. ,,Ik dring er bij u op aan om op te staan ​​tegen onrecht en tegen de onrechtvaardige dood van onschuldige mensen”, zei hij.

De steun van Chorshanbiyev voor de minderheidsgroep was voldoende om strafrechtelijke vervolging door de Tadzjiekse autoriteiten in gang te zetten. De vechter woonde op dat moment in Moskou. Hij werd door de Russische autoriteiten het land uitgezet nadat de lokale politie hem in januari 2022 oppakte omdat hij de maximum snelheid overtrad.

Bekijk ook

Kayla Harrison wint van Kaitlin Young tijdens PFL Playoffs atlanta

‘Wie stopt deze vrouw?’ Kayla flikt het weer met dominante overwinning (video)

De Amerikaanse lijkt niet te stoppen en vierde ook nog eens haar verjaardag in de MMA-kooi.

Kerel 'eet' klappen als een baas: 'Nu stoppen Keith'

Kerel ‘eet’ klappen als een baas: ‘Nu stoppen Keith’ (video)

Hij gaat zelfs een aantal keer knock-out maar herrijst als een Feniks uit de as.

Gatsiedikkie! Kung Fu Spitting vechten met een fluim

Gatsiedikkie! ‘Kung Fu Spitting’ aka fluimvechten (video)

Ben Saunders UFC en Bellator MMA veteraan, lijkt een nieuwe vechtsport te hebben ontdekt 'Kung Fu Spitting'.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page