Doodstraf wacht voor moordenaar dochter UFC-vechter Walt Harris Nieuws
Nieuws

Doodstraf wacht voor moordenaar dochter UFC-vechter Walt Harris

Doodstraf wacht voor moordenaar dochter UFC-vechter Walt Harris

De man die ervan wordt beschuldigd de 19-jarige Aniah Blanchard, de stiefdochter van UFC-zwaargewicht Walt Harris te hebben vermoord, is aangeklaagd voor drie aanklachten wegens moord in Alabama.

Ibraheem Yazeed, de 32-jarige verdachte die in november 2019 werd gearresteerd, werd door een grand jury aangeklaagd op beschuldiging van moord tijdens een ontvoering. Als Yazeed wordt veroordeeld, riskeert hij de doodstraf of levenslang. Zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating voor elk van de afzonderlijke aanklachten wegens moord.

Nieuwe wet

Yazeed zit sinds zijn arrestatie op 7 november 2019 vast zonder borgtocht, nadat de politie een huiszoeking begon toen hij de hoofdverdachte werd van Blanchards ontvoering en daaropvolgende moord. Blanchard werd aanvankelijk vermist op 23 oktober 2019, nadat ze een buurtwinkel in Auburn, Alabama was binnengegaan, en daarna verdween.

Twee dagen nadat ze vermist was, werd de Honda CR-V uit 2017 van Blanchard teruggevonden. De stoffelijke resten van Blanchard werden een maand later, op 25 november, gevonden in een bosrijk gebied in Macon County, Alabama. Twee dagen later identificeerde de politie van Auburn de overblijfselen als Blanchard.

Geen borgtocht

In de nasleep van de moord op Blanchard dienden wetgevers in Alabama een wetsvoorstel in met de bijnaam Aniah's Law, dat tot doel had de grondwet van de staat te wijzigen, zodat rechters borgtocht konden weigeren voor meerdere halsmisdaden. Voorheen mochten alleen verdachten in aanklachten wegens moord borgtocht worden geweigerd.

De wet werd officieel aangenomen op 8 november, waarbij de kiezers in Alabama de maatregel overweldigend steunden, waarbij 80 procent van de kiezers stemde om de wijzigingen in de grondwet goed te keuren. Harris werkte persoonlijk samen met wetgevers om het wetsvoorstel te krijgen na de tragische moord op zijn stiefdochter. Nu is de wet van Aniah aangenomen en zal deze worden toegevoegd aan de staatsgrondwet van Alabama.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws