DOODSLAG: UFC-vechter wilde cel uit om te vechten – Vechtsport Info
Home / Nieuws / DOODSLAG: UFC-vechter wilde cel uit om te vechten

DOODSLAG: UFC-vechter wilde cel uit om te vechten

VIDEO | UFC vechter Desmond Green aan de dood ontsnapt
Desmond Green (R) op de locatie van het ongeluk

De Valor Bare Knuckle boks organisatie bood UFC’s Desmond Green een gevecht aan terwijl hij in de cel wacht op zijn proces inzake doodslag.

Green werd gearresteerd op 25 juni 2019 en vastgezet wegens dood door schuld, de UFC vechter veroorzaakte een auto ongeluk waarbij twee personen om het leven kwamen, tijdens het ongeval was Green in het bezit van cocaïne en reed hij zonder geldig rijbewijs wegens een eerdere ontzegging.

Website Bloody Elbow meld dat in afwachting van zijn proces Green een blote vuist boksgevecht aangeboden kreeg door Valor. Green die leeft van het vechten en zijn familie daarmee onderhoudt zag een dergelijk gevecht wel zitten. Om deel te nemen vroeg Green dispensatie van zijn voorarrest via een motie bij het gerechtshof.

Geen toestemming

De reden dat Green de motie indiende, was omdat hij “een kans had om deel te nemen aan een wedstrijd die gepland staat op 11 januari 2020 in Tallahassee, Florida. ” Dit bleek het inmiddels geannuleerde Valor event te zijn. Volgens de overeenkomst bood Valor Green een $ 10.000 vergoeding om mee te doen en een $ 5.000 winstbonus voor het gevecht. Hij zou ook drie dagen $ 50 per dag krijgen.

ZIE OOK >> UFC Vechter veroorzaakt dodelijk ongeluk

De rechtbank had op 20 december een hoorzitting gepland met Green, om diens verzoek om zijn voorlopige vrijlating te wijzigen te behandelen, dit werd echter geweigerd. Bloody Elbow deed navraag bij de UFC en het PR-bedrijf van Valor werd ook gevraagd of de UFC Green toestemming had verleend om het event te vechten. Geen van beiden hebben echter een reactie gegeven volgens de website.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page