'Doodsangst': UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis Nieuws
Nieuws

'Doodsangst': UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

'Doodsangst': UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis
'Doodsangst': UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met spoed in het ziekenhuis op genomen. De topatleet had een coronabesmetting opgelopen en dacht dat hij zou sterven.

Tot nu toe heeft Usman gezwegen over zijn gevecht tegen COVID-19. Kort nadat hij afgelopen juli Jorge Masvidal had verslagen op UFC 251, werd de topknokker opgenomen in het ziekenhuis. Vandaag vertelde Usman, ESPN's Dotun Akintoye over zijn hospitalisatie.

Ik ga dood

Usman vertelde dat hij afgelopen zomer op een ochtend wakker werd en zich zwak en ziek voelde. Hij had geen eetlust en drie dagen kreeg hij nauwelijks voedsel binnen. Op de vierde dag urineerde Usman bloed als gevolg van uitdroging. Ook hij verloor ook zijn reuk- en smaakvermogen. Usman dacht blijkbaar dat hij zou sterven.

,,Man, ik heb zojuist al dit geld verdiend, en ik zal het niet kunnen uitgeven, ik dacht dat ik dood zou gaan ", zegt Usman. De kampioen weltergewicht werd vijf dagen na de eerste symptomen in het ziekenhuis opgenomen en testte positief op het virus op de eerste hulp.

Zaterdag zal Usman het opnemen tegen Masvidal in een herkansing tijdens het UFC 261. De twee verzorgen de headliner van het evenement in Jacksonville, Florida.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws