Dood bokser (18): Rechtszaak tegen boksschool om nalatigheid
Home / Nieuws / Dood bokser (18): Rechtszaak tegen boksschool om nalatigheid

Dood bokser (18): Rechtszaak tegen boksschool om nalatigheid

Dood bokser (18): Rechtszaak tegen boksschool om nalatigheid

Familie van tiener George Diamond die in februari 2019 overleed na een boks sparringsessie spant een rechtszaak aan. De familie klaagt de boksschool en de medische diensten aan die de tiener hebben behandeld en beweren dat hij nog in leven zou zijn, zo niet vanwege hun nalatigheid.

Bokser George Diamond werd opgenomen in het ziekenhuis nadat hij was ingestort in de Sting Gym in Cranbourne West, een buitenwijk in Melbourne, Australië, na een sparringsessie. De 18-jarige stierf kort daarna en een autopsie onthulde bewijs van oude en nieuwe subdurale bloedingen. Waarbij bloed zich verzamelt tussen het oppervlak van de hersenen en de schedel.

Expres laten trainen

Het incident kwam vier maanden nadat bij Diamond een hersenschudding werd vastgesteld tijdens een training in dezelfde sportschool. De familie Diamond beweer dat het personeel van de Sting-sportschool Diamond aanmoedigde om door te gaan met trainen. Ondanks de diagnose van een hersenschudding. Ze beweerden ook dat de arts die Diamond in het ziekenhuis beoordeelde, niet de volledige neurologische beoordelingen, inclusief hersenscans, had laten uitvoeren.

,,George’s tragische dood heeft een grote impact gehad op zijn familie”, zegt Isabelle McCombe van Slater en Gordon Lawyers. ,,Ze zijn een juridische procedure gestart om schadevergoeding te eisen van de organisaties en personen die volgens hen een zorgplicht aan George verschuldigd waren.”

Nalatigheid

Diamond leed naar verluidt aan hoofdpijn en braken na zijn eerste hersenschudding. Ondanks zijn symptomen bleef het personeel van Sting gym hem aanmoedigen om te trainen, zelfs zo ver dat ze naar verluidt sparringsessies in andere sportscholen organiseerden.

De tiener kreeg uiteindelijk toestemming om terug te gaan naar de training zonder de juiste neurologische beoordelingen, volgens zijn familie. Twee weken later nam hij deel aan de sparring sessie die uiteindelijk zijn laatste zou zijn. De familie van Diamond gelooft dat de tiener nog in leven zou zijn zonder de vermeende nalatigheid van de verschillende beklaagden in de rechtszaak.

Bekijk ook

'F*cking Baas!' Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

F*cking Baas! Boksicoon Fury daagt alle zwaargewichten uit

Tyson Fury stuurde een krachtige boodschap naar zijn ....

Bekende vechter Leandro Lo (33) doodgeschoten door Politieagent

Bekende vechter (33) doodgeschoten door Politieagent! Sportwereld in rouw’

Getuigen wijzen een militaire politieagent aan als dader

'Hij gaat dood!' UFC'er Adesanya wil Pereira slopen wraakgevecht

‘Hij gaat dood!’ UFC’er Adesanya wil Pereira slopen in wraakgevecht

Israël Adesanya zweert voor de kill te gaan...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page