DODEN: UFC vechter’s coach pleit voor handheld hersenscanners – Vechtsport Info
Home / Nieuws / DODEN: UFC vechter’s coach pleit voor handheld hersenscanners

DODEN: UFC vechter’s coach pleit voor handheld hersenscanners

VIDEO: Dillian Whyte laat Lucas Browne voor dood achter in de ring
Screenshot

Er wordt de afgelopen tijd veel gepleit voor handheld hersenscanners langs de ring

Een aantal recente sterfgevallen leiden er toe dat Eugene Bareman, coach van UFC vechter Israel Adesanya, oproept om handheld hersenscanners te gebruiken bij vechtsport wedstrijden. Bareman sprak met de Nieuw-Zeelandse heraut over traumatisch hersenletsel in vechtsporten.Hij pleit voor het gebruik van de Infrascanner.

De reden van de oproep is niet alleen de recente doden in de ring maar ook ervaringen uit het verleden van de coach. In 2012 ervoer Bareman wat de ergste nachtmerrie van elke coach en sportschool is, de dood van een vechter. William Rodriguez-Gomez was slechts 29 jaar oud toen hij stierf aan een hersenletsel opgelopen tijdens een pro bokswedstrijd in Tahiti.

Voorkomen is beter dan genezen

“Het komt niet veel voor in de sport, maar het gebeurt wel en dit soort dingen komt sowieso dicht bij ons, thuis in onze sportschool,” zei Bareman over de dood van Rodriguez-Gomez. Het hoort bij de sport, maar je kunt het niet accepteren. Je neemt zo veel preventieve maatregelen, leert je vechters hoe ze zich goed kunnen verdedigen, en doet alles wat je medisch kunt. “

De Infrascanner is ontworpen om de lange tijd tussen een letsel en een patiënt die medische zorg ontvangt te overbruggen. Het apparaat is bedoeld om onmiddellijk en met tussenpozen te worden gebruikt na een klap op het hoofd. Het apparaat, dat ongeveer $ 12.000 kost, is gekocht door een aantal NFL-teams. Het wordt ook gebruikt bij vechtsportevenementen georganiseerd door de California State Athletic Commission. Het kan levens besparend werken zegt Bareman.

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page