Dit weekend: Eindhoven Box Cup 2018 Nieuws
Nieuws

Dit weekend: Eindhoven Box Cup 2018

Dit weekend: Eindhoven Box Cup 2018
Dit weekend: Eindhoven Box Cup 2018

De Eindhoven Box Cup is het grootste Olympische Boksevenement van Nederland dat van 11 tot 14 oktober 2018 zal plaatsvinden in Hotel Van der Valk Eindhoven. Het vierdaagse ambitieuze evenement wordt georganiseerd door de Noble Art of Boxing Foundation, onder toezicht van de Dutch Boxing Association en AIBA.

Meer dan 200 boksers uit verschillende Europese landen zullen deelnemen aan het toernooi. Het toernooi is open voor Elite A-klasse boksers, zowel mannen als vrouwen, in alle gewichtsklassen. Top amateurboksers uit 25 landen komen in actie tegen o.a. de complete Nederlandse selectie, bestaande uit Peter Müllenberg, Nouchka Fontijn, Chelsey Heijnen, Enrico La Cruz, Roy Korving, Stanley Koemans en Max van der Pas.

Begrip

Jeremie Besson, Chairman Southern Netherlands bij Nederlandse Boksbond en Tournament Director Eindhoven Box Cup legt uit "dat de Eindhoven Box Cup in het 3e jaar al een begrip begint te worden. Zo is de Russische nationale ploeg voor het 3e jaar op rij van de partij. Nationale selecties komen vanuit Mongolië tot Tsjechië."

Het hele jaar wordt er hard gewerkt om een dergelijk evenement op poten te zetten. Besson legt uit dat boksers hun tegenstanders niet kunnen uitkiezen. "Boksers schrijven zich in voor een gewichtsklasse. Daar volgt dan een loting uit waar een matching uit voortkomt. Dus, geen plaatsing en volkomen eerlijk." 3

Teleurstellende aantallen

Vorig jaar, tijdens de tweede editie van de cup in 2017 kwamen slecht 200 bezoekers op het evenement af. Jeremie Besson hoopt dat juist omdat boksen in de lift zit, er dit jaar meer belangstelling zal zijn voor het evenement dat over vier dagen verspreid door circa 50 vrijwilligers wordt verzorgd.

Donderdag begint om drie uur 's middag de weging en daarna volgt publiekelijk de loting in het bijzijn van de trainers. Dit speelt zich dit weekend allemaal af in het congrescentrum Van der Valk in Eindhoven.

12 oktober zijn de halve finales en 13 oktober de finale.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws