'Dit is GROMDA!' Vechten tot het gaatje (video)
Home / Nieuws / ‘Dit is GROMDA!’ Vechten tot het gaatje (video)

‘Dit is GROMDA!’ Vechten tot het gaatje (video)

Stel je een vechtsport organisatie voor zonder gewichtsklassen, een kleine boksring en blote vuisten; dat zou raar zijn, toch? Er is een organisatie die precies dat doet, en als je een vechtsportfan bent, heb je ze misschien al online gezien, Gromda.

Sinds het eerste Gromda evenement in juni 2020, is de organisatie snel in populariteit gegroeid en hebben ze al meer dan 100.000 volgers. verzameld. Groma, wat ‘verzamelen’ betekent in het Pools, is een boks organisatie die is opgericht door Mariusz Grabowski en Mateusz Borek in 2020.

Groma heeft een donker imago in vechtclub stijl en de branding van de promotie ziet er opvallend uit, met het Gromda-logo in rood en zwart als bloed dat druipt. Niet echt geschikt voor de fans die brute gevechten verafschuwen.

Gevaarlijk

Deelnemers strijden tot het einde als ze hun wedstrijd niet in 4 ronden van 2 minuten hebben afgewerkt. De kleine boksring van 4 bij 4 meter laat geen ruimte om te ontsnappen. Het ontbreken van een gewichtslimiet staat garant voor zware knock-outs.

Zoals bij elke vechtsport, zijn er risico’s op ernstig letsel. Gromda zette echter alles op alles en zorgde voor alle benodigde medici om het veilig te maken. Hoe bruut Gromda ook is, met de rondes van 4 × 2 minuten vechten de vechters minder dan bij de meeste organisaties. Kickboksen bijvoorbeeld heeft rondes van 3 × 3 minuten (kampioenswedstrijden 5×3), wat 9 minuten is in tegenstelling tot Gromda 8 minuten.

Bekijk ook

‘Idioot!’ Boze fan kopstoot worstelaar en krijgt pak slaag (video)

De man die zelf flink uit de kluiten gewassen is schroomde niet

‘Vader’ (41) sloopt 26-jarige op vernederende wijze (video)

Zijn tegenstander maakte geen enkele kans

‘Lekke band!’ MMA-vechter rolstoel uitgeslagen in bizarre wedstrijd (video)

Kan er hard aan toe gaan in het Rolstoel MMA.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page