VIDEO: Deze Boksende oma's laten je alle hoeken van de ring zien! Nieuws
Nieuws

VIDEO: Deze Boksende oma's laten je alle hoeken van de ring zien!

VIDEO: Deze Boksende oma's laten je alle hoeken van de ring zien!

Boksen om fit te blijven is iets wat veel mensen doen, maar pas op voor deze oma's!

Je bent nooit te oud om te sporten of om aan boksen te doen. Boksen is een van de mest intensieve vechtsporten en wordt door mensen uit alle lagen van de bevolking beoefend. Dat ook bejaarden boksen is bekend, maar zie jij je oma in de ring staan? Nou wordt wakker want in Zuid Afrika zijn de oma's levensgevaarlijk, geen grote mond meer dus tegen je ouders want dan kom oma wel even langs.

Boksen als helend middel

Niet alleen blijf je fit met boksen maar is ook bewezen dat het je scherp houdt en de hersenen actief. Zo is er in Nederland bijvoorbeeld boksen voor mensen met alzheimer, wat onder andere door Rob Manvis gegeven wordt. Bewijs dus dat je met boksen fit, scherp en bij de tijd blijft. dat moeten de oma's dus ook hebben gedacht. Maar even alle gekheid op een stokje, ga er maar eens aan staan op je oude dag.

Sparrende oma's pas maar op tasjes dieven je kunt beter bukken

De oma's trainen niet alleen maar op de bokszak maar staan ook tegen elkaar in de ring voor een rondje sparren of trainen op de pads. En neemt een groep grootmoeders in Cosmo City, een voorstad van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg, tweemaal per week de handschoen op. Allen zijn ze tussen de 75 en 80 jaar oud en gebruiken ze het boksen om fit te blijven op hun gezegende leeftijd. De sport verlicht voor velen van hen ook de pijntjes en kwaaltjes die de ouderdom met zich meebrengt.

Johannesburg is één van de gevaarlijkste steden in Zuid-Afrika

Verschillende oma’s vertelden aan persagentschap Reuters ook dat ze zich veel beter kunnen verdedigen, dit omdat zij het boksen veelvuldig trainen. En dat is geen overbodige luxe in Johannesburg, één van de gevaarlijkste steden in Zuid-Afrika. Dus hoppa neem je oma mee naar de boksschool, of andere gym dat is beter dan hen achter de spreekwoordelijk geraniums zetten en laten verdorren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws