Deontay Wilder: "rematch met Tyson Fury gaat door, mogelijk in Vegas" - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Deontay Wilder: “rematch met Tyson Fury gaat door, mogelijk in Vegas”

Deontay Wilder: “rematch met Tyson Fury gaat door, mogelijk in Vegas”

Wanneer een bokser wil kan hij tegen iedereen in de ring staan

Deontay Wilder heeft aangegeven dat de rematch tussen hem en Fury hoogstwaarschijnlijk gaat plaatsvinden, en wel in Las Vegas. Wilder (40-0-1, 39 KOs) stelt dat de rematch met de ongeslagen Fury (27-0-1, 27 KOs) in de VS meer geld zal opleveren dan in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk.

Voor zover de berichtgeving rondom Anthony Joshua, daar zegt Wilder van dat hij niet zal ingaan op het voorstel van Matchroom Boxing. Eddie Hearn maakte kortgeleden nog bekend dat hij Wilder een 60-40 verdeling heeft aangeboden. Dat is ver beneden de 50-50 die Wilder minimaal wil hebben.

Hearn heeft aangegeven dat er een mogelijkheid bestaat dat hij Wilder 50-50 deal wil aanbieden, maar dan moet Wilder Joshua wel verslaan in dit eerste gevecht. Lukt Wilder dit niet, zakt het voorstel naar mogelijk zelfs een 70-30 verdeling.

Wilder vs Fury rematch

Het probleem is dat Anthony Joshua op dit moment veel meer geld kan verdienen bij partijen tegen vechters die niet zo hoog aangeschreven staan als Fury of Wilder. Waarom zou Joshua dan geïnteresseerd zijn?

In het belang van de boksfans moet het gevecht met Wilder plaatsvinden, als is het maar om de controverse rondom het eerste gevecht uit de lucht te halen. Dat gevecht eindigde vorig jaar 1 december na 13 ronden op een split draw. Ondanks dat hij in de 12de ronde bijna knockout ging, vinden veel Fury-fans dat hij de wedstrijd had gewonnen. Hetzelfde gevecht zou meteen gestopt zijn door een meer oplettende scheidsrechter.

Belasting vrij

“Waarom niet?” Antwoord Wilder op de vraag of de partij met Fury zal plaatsvinden in de Verenigde Staten. “We moeten er het meeste uit halen en dat kan alleen in Amerika. Daar komt nog eens bij dat Las Vegas belasting vrij is!”

LEES OOK: Nederlandse Alicia Holzken de toekomst van het boksen

MOcht de kans bestaan om een uitverkocht stadion te garanderen voor de rematch, dan zou de wedstrijd net zo goed in het Verenigd Koninkrijk kunnen plaatsvinden, zoals in Wembley Stadium.  Alleen dan zou de ticket prijs moeten worden aangepast zodat het eindbedrag hoger is dan in de Verenigde Staten.

“Als iemand komt met een aanbod, ze weten wat ik wil. Ik ga niet met ze onderhandelen. Kom direct en kom correct!.” Aldus Deontay Wilder.

Bekijk ook

POLITIE: 40 man publiek bij illegale MMA-wedstrijd, vechter zwaar gewond

Een belletje om een ambulance lijkt een illegaal MMA-evenement te hebben verraden vanavond in Lünenburg, ...

NEP: UFC-kampioen Sterling te kakken gezet door collega vechters

UFC-kampioen Sterling uitgespuugd door collega vechters

Bokslegende George Foreman: Hierdoor ging ik niet knock-out

George Foreman heeft onthuld hoe hij ervoor zorgde, dat hij tijdens het tweede deel van ...