Home / Nieuws / December in New York: Vasyl Lomachenko tegen Jose Pedraza

December in New York: Vasyl Lomachenko tegen Jose Pedraza

WBA/Ring Magazine lichtgewicht kampioen Vasyl Lomachenko is hersteld van zijn blessure en weer klaar om op 8 december terug te keren in de ring. De schouderblessure die hij opliep tijdens zijn gevecht tegen Jorge Linares, is na een operatie weer hersteld. RingTV.com heeft bevestigd dat Lomachenko het op 8 december aanstaande zal opnemen tegen Jose Pedraza in het Hulu Theatre in Madison Square Garden, New York.
Vasyl Lomachenko -rechts (screenshot YouTube)

Ellende

Jose Pedraza uit Puerto Rico heeft volgens promotor Bob Arum een stijl die Lomachenko toch flink wat ellende kan bezorgen. Pedraza was zelfs kampioen in twee gewichtsklassen, een goede bokser dus met veel ervaring, zowel op amateur- als op professioneel niveau. Pedraza is zowel jong als hongerig naar meer succes, maar hem staat een moeilijke en frustrerende nacht te wachten in december. Zoals elke vechter die het durft op te nemen tegen Vasyl Lomachenko.

Schouderblessure

Toch zal Lomachenko de ring betreden als grootste gokfavoriet. De enige twijfel die kan ontstaan is eventueel rond de schouderblessure van de Oekraïense krijger. De operatie was een succes en Lomachenko herstelde sneller dan verwacht. Hij is weer alweer een tijdje aan het trainen en Bob Arum noemt Lomachenko ‘een geweldig fysiek exemplaar’.

Ondanks dat de grotere vechter Jorge Linares het hem moeilijk maakte in zijn vorige partij, wist Lomachenko hem in de tiende ronde uit te schakelen. Lomachenko ook bekend als ‘HI Tech’ zal ook in de aankomende partij er alles aan doen om zijn fans eraan te herinneren dat hij de beste bokser is.

De decembermaand lijkt een drukke maand te worden voor de boksfans waarbij de terugkeer van Lomachenko in de ring zomaar eens een hoogtepunt zou kunnen gaan worden.

Bekijk ook

Smsje verpest illegale video stream McGregor vs Cerrone

Het illegaal streamen van UFC events is verboden en zelfs strafbaar

UFC-Vechter Bisping: ‘De nacht dat ik bijna werd vermoord’

Michael Bisping heeft veel meegemaakt

ROBBIE HAGEMAN: ‘Conor McGregor wees mij op een kerk’ (video)

Hij was in de bloei van zijn kickboks carrière , Robbie Hageman echter werd er ...