De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept - Vechtsport Info
Home / Nieuws / De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

Boksen zit in de lift en maakt goede stappen vooruit in Nederland, dit is niet alleen te zien aan het feit dat er een groot aantal boks talenten opkomen, of door het feit dat bekende kickboksers een uitstap maken naar het boksen. Ook de Nederlandse Boksbond werkt hard aan het imago en het verhogen van de populariteit van het boksen in Nederland. In het kielzog van het kickboksen lijkt het boksen te profiteren van de aandacht en groei.

De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

Boxercise

Zo is het “Boxercise” ontwikkeld, een nieuw concept. Dat prachtig aansluit bij het advies laat kinderen meer bewegen! Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en super effectief te werken aan boks skills voor nieuwe sporters, ook buiten de traditionele boks vereniging.

Vechtsport wordt steeds populairder. Dit is in de afgelopen periode niet onopgemerkt gebleven. Jongeren, werknemers aan de zuidas van Amsterdam en jonge vrouwen worden aangetrokken door boksen als work-out in de gym, als extraatje in de fitness of als warming up of cardiotraining bij de hockey. Ook wordt boksen gecombineerd met bijvoorbeeld yoga of meditatie en het voorziet in grote steden in een behoefte”, aldus Marian ter Haar van het Kenniscentrum Sport.

Hoe werkt het?

Met Boxercise leren fitnessinstructeurs en sportleiders de basistechnieken van het boksen om zo de veiligheid en de effectiviteit voor de sporters te garanderen. De boksbond heeft de door haar opgeleide bokstrainers in een vijfdaagse train- de trainer opgeleid als mastertrainers van dit concept. Liefhebbers als personal trainers, fitnessinstructeurs, fysiotherapeuten en ALO-ers krijgen een eendaagse training om op een speelse wijze vertrouwd te raken met technisch correcte uitvoering van de basistechniek van het boksen. Dit gebeurt in acht eenvoudige stappen die corresponderen met het basisrepertoire van het boksen.

De boksbond heeft met Boxercise een interventie in huis die het mogelijk maakt de maatschappelijke waarde die zij voor bijzondere groepen kan ontwikkelen daadwerkelijk vorm te geven. Bij mij overheerst het idee dat het boksen met dit nieuwe aanbod en deze nieuwe generatie trainers kansen creëert met de sport haar rijke traditie voort te zetten,” zegt Ter Haar op de website van de Nederlandse Boksbond.

Boxercise is de oplossing waarmee de Nederlandse Boksbond, boksen laagdrempelig maakt, maatschappelijke betekenis en een positief imago geeft.

Bekijk ook

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Ben Saddik reageert op verlies tegen Rico: ‘Kwaad bloed begraven’

Jamal Ben Saddik verloor gisteravond van Rico Verhoeven in een van de heftigste gevechten ooit binnen de organisatie.

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page