De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept Nieuws
Nieuws

De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

De Nederlandse Boksbond timmert flink aan de weg met nieuw concept

Boxercise

Zo is het “Boxercise” ontwikkeld, een nieuw concept. Dat prachtig aansluit bij het advies laat kinderen meer bewegen! Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, veilig, leuk en super effectief te werken aan boks skills voor nieuwe sporters, ook buiten de traditionele boks vereniging.

Vechtsport wordt steeds populairder. Dit is in de afgelopen periode niet onopgemerkt gebleven. Jongeren, werknemers aan de zuidas van Amsterdam en jonge vrouwen worden aangetrokken door boksen als work-out in de gym, als extraatje in de fitness of als warming up of cardiotraining bij de hockey. Ook wordt boksen gecombineerd met bijvoorbeeld yoga of meditatie en het voorziet in grote steden in een behoefte”, aldus Marian ter Haar van het Kenniscentrum Sport.

Hoe werkt het?

Met Boxercise leren fitnessinstructeurs en sportleiders de basistechnieken van het boksen om zo de veiligheid en de effectiviteit voor de sporters te garanderen. De boksbond heeft de door haar opgeleide bokstrainers in een vijfdaagse train- de trainer opgeleid als mastertrainers van dit concept. Liefhebbers als personal trainers, fitnessinstructeurs, fysiotherapeuten en ALO-ers krijgen een eendaagse training om op een speelse wijze vertrouwd te raken met technisch correcte uitvoering van de basistechniek van het boksen. Dit gebeurt in acht eenvoudige stappen die corresponderen met het basisrepertoire van het boksen.

De boksbond heeft met Boxercise een interventie in huis die het mogelijk maakt de maatschappelijke waarde die zij voor bijzondere groepen kan ontwikkelen daadwerkelijk vorm te geven. Bij mij overheerst het idee dat het boksen met dit nieuwe aanbod en deze nieuwe generatie trainers kansen creëert met de sport haar rijke traditie voort te zetten,” zegt Ter Haar op de website van de Nederlandse Boksbond.

Boxercise is de oplossing waarmee de Nederlandse Boksbond, boksen laagdrempelig maakt, maatschappelijke betekenis en een positief imago geeft.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws