De bejaardenboksers van boksvereniging Crooswijk - Vechtsport Info
Home / Nieuws / De bejaardenboksers van boksvereniging Crooswijk

De bejaardenboksers van boksvereniging Crooswijk

Je bent nooit te oud om aan een vechtsport te doen!

Oudjes en bejaarden die actief blijven beter kan het haast niet. Wat is er nog beter dan op je oude dag nog lekker aan sport te doen en dan ook nog eens boksen. De oude mannen van de Rotterdamse boksvereniging Crooswijk zijn nog regelmatig in de sportschool te vinden voor een rondje boksen, en geven zelfs boks clinics voor leeftijdgenoten, maar behalve aan ouderen geven ze ook demonstraties bij bedrijven, en zijn hier regelmatig voor op pad.

Met boksen blijf je fit en lenig

Diverse bedrijven hebben al kennis mogen maken met de “bejaardenboksers” een ietwat denigrerende titel al ervaren zij het zelf niet zo. Tijd om stil zittend achter een raam in een bejaarden of verzorging tehuis te gaan zitten hebben de mannen niet. Nee wegkwijnen is er niet bij, en bovendien blijf je met boksen fit en lenig. De groep varieert van 71 jaar tot zelfs iemand van 95. Dat is toch echt wel bewonderenswaardig te noemen ga er maar aan staan op die leeftijd.

Vechtsport houdt je hersenen actief

Vechtsporten staan er om bekend dat deze niet alleen je lichaam maar ook je hersenen actief te houden. Zeker met boksen, je bent constant aan het anticiperen op wat je tegenstander doet of gaat doen. Boksen wordt dan ook toegepast om bijvoorbeeld mensen met Parkinson te behandelen, en met veel succes oud prof bokser Rob Manvis is hiervan de nestor in Nederland.

Overbrengen van kennis en kunde

Dat de boksers een voorbeeld zijn zelfs voor jongeren staat buiten kijf, men brengt graag de kennis en kunde over aan derden, jong en oud. Zoals laatst op een nog op de ’oude mensen beurs’ in Utrecht. Bewegen is de key zegt een van de oudere boksers desgevraagd, anders wordt je stram en stroef. Ons credo is kom uit je luie stoel en sla iemand voor zijn smoel (spreekwoordelijk bedoeld natuurlijk).

Bekijk ook

Nieuwe datum Badr vs Wrzosek, Glory keert terug naar Gelredome

Gisteren ontstond er enige commotie toen bleek dat het Glory 78 evenement van 17 juli werd verplaatst.

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli.

ONE Championship slaat kickboks evenement in Amsterdam over?

Op 10 Juli zou in Amsterdam in de Sporthallen Zuid het eerste ONE Championship kickboks evenement plaatsvinden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page