David tegen Goliath zie 170 kilo vechter knock out gaan Nieuws
Nieuws

David tegen Goliath zie 170 kilo vechter knock out gaan

David tegen Goliath zie 170 kilo vechter knock out gaan

170 kilo vechter knock out binnen 10 seconden

Wie de bijbel eens gelezen heeft kent ongetwijfeld het verhaal over David tegen Goliath, maar dat dit in de tegenwoordige tijd ook voor zou kunnen komen had niemand verwacht. De UFC mag dan geen super zware gewichtsklasse gevechten in het programma hebben, maar dat betekent niet dat we nog steeds niet kunnen kijken naar deze David vs. Goliath scenario's in andere organisaties.

Kolossale massa

Zwaargewicht divisie van de UFC heeft een gewicht limiet van 265 pond, en terwijl dit klinkt als een kolossale massa, is het is slechts een fractie van de grootte van super zwaargewichten zoals Tomasz Czerwinski, die maar liefst 385 lbs weegt .

In een mixed martial arts wedstrijd vocht in de Britse organisatie, UCMMA, Mark Potter (maar liefst 150 pond) een zijn gevecht met de gigantische Czerwinski, maar het duurde slechts een moment in de eerste ronde waar de reusachtige werd omgehakt en hem doen crashen op het doek. De strijd werd kort daarna gestopt toen Potter aantal onbeantwoorde stoten landde op de grond liggende kolos en bewijst eens te meer dat grote niet per se zal zorgen voor de overwinning in een gevecht.

Te kort aan super zwaargewichten

In feite is een verwaterde talent pool de een belangrijkste reden waarom een ​​super zwaargewicht divisie's zo'n zeldzaamheid zijn in mixed martial arts vandaag. Weinig mannen wegen zwaarder dan 265 pond, en nog minder zijn het ervaren strijders.

Het gevecht bleek een grote terugkeer naar Pride of zelfs UFC toernooien, waarin wij in ontzag kleinere mannen als Keith Hackney giganten als Emanuel Yarbrough zien doen omvallen en knock out blijken te meppen. We kunnen veel verder terugkijken dan dat natuurlijk echter, zoals gladiatoren in oude beschavingen, is vechten tegen ongelooflijke kansen gemaakt voor het vermaak van de menigte.

Mark Potter vs Tomasz Czerwinski

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws