Zanger bekende rockband: 'Vechtsport hielp mij tegen kanker' Nieuws
Nieuws

Zanger bekende rockband: 'Vechtsport hielp mij tegen kanker'

Zanger bekende rockband: 'Vechtsport hielp mij tegen kanker'
Zanger bekende rockband: 'Vechtsport hielp mij tegen kanker'

De heavy metal wereld was in schok toen Dave Mustaine de lead zanger van de bekende band Megadeth meldde dat hij keelkanker had.

Mustaine die een turbulent leven achter de rug heeft ging de strijd tegen de vernietigende ziekte met goede moed aan. De zanger die een verleden van drank, drugsverslaving had overwonnen en ooit uit de wereldberoemde band Metallica werd gezet was strijdvaardiger dan ooit.

De ziekte kwam aan het licht tijdens een bezoek aan de tandarts, deze vertrouwde de klachten van de zanger niet en raadde hem aan zich verder te laten onderzoeken. In eerste instantie sloeg Mustaine dit advies in de wind, besloot te gaan toeren met zijn band. Echter bleven de klachten aanhouden hij liet zich onderzoeken en kreeg de diagnose keelkanker.

Nooit opgeven

In een interview met het bekende Rock magazine "Rolling Stone" verteld Mustaine dat hij dankzij gezond en veel eten in combinatie met vechtsport de kracht vond om de bestratingen te doorstaan. Mustaine is een gedegen Taekwondoka en heeft een hoge graad behaald in de sport.

Hij zegt dan ook; "Vechtsport en mijn gezonde dieet hebben mij de kracht gegeven te strijden tegen de ziekte. Mij dokter vroeg hoe het kwam dat ik zoveel aankwam in plaats van af te vallen. Ik antwoordde door veel en gezond te eten en te sporten. " Van Mustaine wordt verwacht dat hij in 2020 weer de weg op gaat met zijn band en zal ook Europa aandoen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws