Datum en locatie Ali Trophy Finale Groves vs Smith bekend gemaakt Nieuws
Nieuws

Datum en locatie Ali Trophy Finale Groves vs Smith bekend gemaakt

Datum en locatie Ali Trophy Finale Groves vs Smith bekend gemaakt

Datum en locatie Ali Trophy Finale Groves vs Smith bekend gemaakt

Een finale die je niet mag missen

Kalle Sauerland, Comosa's Chief Boxing Officer kijkt uit naar de finale van de Ali Trophy in Jeddah. "De Super-middengewicht finale in Saoedi-Arabië, waar de naam en het erfgoed van Muhammad Ali zo vereerd zijn, heeft alle ingrediënten om de wereld te vangen op een podium dat normaal niet geassocieerd wordt met boksen." "Groves vs Smith is een ongelooflijke match-up tussen twee bewezen gladiatoren, twee rivalen, het is zeker een finale die je niet mag missen!" Vervolgde hij.

De reis naar de finale begon in Monaco in juli vorig jaar, waar Groves, de nummer één en tweede geplaatste Smith, hun tegenstanders uitkozen. Callum Smith boekte zijn plaats in de finale na respectievelijk Erik Skoglund en de Nederlander Nieky Holzken in Zweden te verslaan in respectievelijk de kwartfinale en de halve finale. De WBC Diamond belt holder heeft zijn eerste kans op een wereldtitel nadat hij zich de afgelopen jaren op verplichte posities bevond, en net als Groves een unieke kans om de Muhammad Ali Trophy, The Greatest Prize in Boxing, mee naar huis te nemen. De vacante RING super middengewicht kampioenschapsgordel zal ook op het spel staan.

Enthousiast

"Het is fantastisch nieuws dat we nu een bevestigde datum en locatie hebben voor de finale en ik ben ongelooflijk enthousiast dat de wedstrijd formeel is bevestigd in Jeddah," zei Groves. "Ik ben enthousiast en zeker dat deze finale elke WBSS wedstrijd tot nu toe zal overtreffen als het gaat om opwinding en drama. Ik ben al een tijdje in het trainingskamp maar kijk nu uit naar een intensievere training nu de data zijn vastgesteld. "

"Smith is een goede bokser, maar ik geloof dat ik de beste super-middleweight op de planeet ben," vervolgde Groves. "Ik ben wereldkampioen, nummer één in de divisie en kijk er nu naar uit om een ​​show in Jeddah te houden en de Ali Trophy te winnen." Callum Smith gelooft dat hij de super-middengewichthiërarchie in Jeddah kan veranderen.

Nieky Holzken

"Het is lang geleden dat ik mijn halve finale won tegen Holzken," zei Smith. "Maar het belangrijkste voor mij is dat mijn tegenstander George Groves is. Het betekent dat ik eind september de kans heb om de WBA-kampioen en de nummer één super middengewicht ter wereld te worden. Ik geloof dat het mij zal lukken, " "Ik ben opgewonden om deel uit te maken van dit grootse evenement. Het begon met het betreden van rode loper in Monaco en eindigt met meer van hetzelfde in Jeddah. "

Saoedi-Arabië zet zijn traditie van het organiseren van grote sportevenementen voort tijdens de WWE en de Italiaanse Super Cup in het voorjaar van 2019.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws