Dana White: Jon Jones zou tegen Stipe Miocic vechten op UFC 218 - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Dana White: Jon Jones zou tegen Stipe Miocic vechten op UFC 218

Dana White: Jon Jones zou tegen Stipe Miocic vechten op UFC 218

Dana White onthult dat Jon Jones gepland was tegen om tegen Stipe Miocic te vechten op UFC 218!

Voordat Conor McGregor aankondigde om Floyd Mayweather in de boksring te ontmoeten, maakte hij geschiedenis in de UFC, door de eerste vechter te worden om tegelijkertijd titels in twee gewichtsafdelingen te hebben.

En licht zwaargewicht kampioen Jon Jones, lijkt het, heeft misschien net een kans gemist om een ​​vergelijkbare prestatie te bereiken.

“We hebben het er over gehad Jones te laten vechten als zwaargewicht”, zei de president van de UFC, Dana White, dinsdag in Las Vegas, nadat het nieuws naar buiten kwam dat Jones positief was voor anabolische steroïde turinabol na een dopingtest.

Zou dat gevecht tegen zwaargewicht kampioen Stipe Miocic zijn?

“Waarschijnlijk wel”, bevestigde White.

White ging niet in detail in op de vraag of de Miocic (23-1 MMA, 17-1 UFC), Jones strijd die hij ook bevestigde waarschijnlijk op de UFC 218-kaart zou plaatsvinden die in december in Detroit plaatsvindt. Dit zou noodzakelijkerwijs een kans betekenen voor een dubbel kampioenschap voor Jones (23-1 MMA, 17-1 UFC).

Er is altijd de kans, bijvoorbeeld, dat Jones de 205 pond kroon zou moeten opgeven die hij van Daniel Cormier opnieuw afpakte. In ieder geval is het idee van Jones om de overstap te maken, niet precies nieuw. In feite waren de wedlijnen geopend nadat hij de voormalige zwaargewicht kampioen, en de superster van de WWE Brock Lesnar had uitgedaagd.

Er is natuurlijk nog veel dat kan gebeuren als gevolg van Jones ‘positieve test. En White heeft dat duidelijk gemaakt. Maar het is moeilijk om zijn treurige toon te missen, als hij zijn verwachtingen voor de vechter in de bovenafdeling bespreekt.

Hij is de beste ooit, naar mijn mening

Zei White. “Hij had het potentieel om zwaargewicht te worden en zwaargewichten te bestrijden. Als u naar Cormier kijkt, is Cormier nog nooit verslagen bij de zwaargewichten. Jones versloeg hem twee keer.

“Ik zeg niet dat Jones kon regeren in de zwaargewicht divisie. Maar hij heeft de grootte, de kracht, alles. Hij heeft alles om een ​​zwaargewicht kampioen te zijn. Dus wie weet wat zou kunnen zijn. Gewoon een van die verdrietige verhalen”.

Hoewel Jones de tweede positieve geneesmiddelen test faalde, was hij voor een jaar eerder geschorst nadat een positieve test voor oestrogeenblokkers werd geconstateerd. Dit kan een vierjarige schorsing betekenen, hij heeft recht op een verdedigingsproces.

Lang proces

Hoe lang dat zal duren is te vroeg om te vertellen. UFC Vice President van Atleet Gezondheid en Prestatie Jeff Novitzky, die toezicht houdt op het Amerikaanse Anti-Doping Agency programma, heeft gezien dat ontwikkelingen zoals deze overal van onder een maand tot een jaar kan lopen om te ontvouwen.

Toch kan White het niet helpen om Jones’s potentieel te vergelijken met die van de andere UFC-kampioen, Connor McGregor.

‘Je kijkt naar het potentieel dat deze jongen had en wat hij zou kunnen zijn,’ zei White. “Kijk nu naar Conor. Kijk naar Conor McGregor. Stel je eens voor wat Jon Jones nu kan zijn. Hoe groot hij kan zijn. Hoeveel sponsors zou hij hebben.

Hoe gaat de Detroit-kaart er nu naar uitzien?

‘Ik heb geen idee,’ zei White. “Ik moet dit weekend eerst doorkomen”.

Om meer van White te horen, bekijk de video hieronder.

 

Bekijk ook

UFC vechtbaas Dana White bevestigt terugkeer naar Fight Island Abu Dhabi

Iets meer dan zeven maanden na het laatste Fight Island-evenement keert de Octagon binnenkort terug naar het eiland.

Yoel Romero ziet $ 27 miljoen aan zijn neus voorbij gaan

Yoel Romero's financiële meevaller als gevolg van een rechtszaak tegen Goldstar Performance Products kreeg vandaag een nare wending.

Vannacht vecht SEX Cindy, maar overleeft zij de strijd?

Cindy Dandois, staat bekend als dement sexy vechter van België en vannacht staat zij tegenover killer Kayla Harrison

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page