Dan Karaty en Michael Boogerd boksring in tijdens Hit It Nieuws
Nieuws

Dan Karaty en Michael Boogerd boksring in tijdens Hit It

Dan Karaty en Michael Boogerd boksring in tijdens Hit It

Dan Karaty en voormalig topwielrenner Michael Boogerd zullen in een celebrity boksgevecht tegen elkaar tijdens het gloednieuwe sport- en entertainment evenement HIT IT van Rico Verhoeven. Het gevecht werd vandaag aangekondigd.

De twee beroemdheden vragen met hun gevecht de aandacht voor mentale gezondheid. Karaty en Boogerd hebben hier beiden persoonlijk ervaring mee. Met de bokswedstrijd willen zij het taboe dat heerst rondom mentale gezondheid te bespreekbaar maken.

,,“Ik vind het belangrijk dat er meer gesproken wordt over deze gezondheidsproblemen. De eerste stap naar herstel is erover praten", zegt Karaty. ,,Ik hoop door dit unieke gevecht anderen die hetzelfde meemaken te laten zien dat er na regen zonneschijn komt en dat je als een betere versie van jezelf kunt terugkeren.” Karaty heeft al bokservaring en deed eerder mee aan het RTL-programma ‘Boxing Stars'.

Taboe opheffen

,,“Mensen laten niet snel zien met welke moeilijkheden ze te maken hebben, misschien wel omdat ze zich schamen. Zo is er weinig aandacht voor hoe heftig het is om onder druk te moeten presteren", zegt Boogerd. ,,Mijn deelname aan HIT IT brengt niet alleen die fanatieke topsportmentaliteit weer naar boven, maar biedt ook de mogelijkheid om het onderwerp van mentale gezondheid -waar nog altijd een taboe op heerst- bespreekbaar te maken."

Zaterdag 29 oktober wordt de eerste editie van HIT IT gehouden in Rotterdam Ahoy. Dit gloednieuwe sport- en entertainment evenement is een unieke mix van muziekoptredens, dansshows, boks- en kickbokswedstrijden én een celebrity gevecht. Een van de hoogtepunten van de avond is het main event tussen GLORY Zwaargewicht Wereldkampioen Rico Verhoeven en voormalig It’s Showtime wereldkampioen Hesdy Gerges die elkaar in de ring zullen ontmoeten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws