Dames; 5 redenen om te gaan boksen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Dames; 5 redenen om te gaan boksen

Dames; 5 redenen om te gaan boksen

Dames; weg met yoga, aerobics en pilates tijd om er hard tegenaan te gaan met boksen!

Dames; weg met yoga, aerobics en pilates tijd om er hard tegenaan te gaan met boksen!

Ga boksen als je echt je lichaam wilt verfijnen, zelfvertrouwen op peppen, en je af te reageren. Wij hebben vijf redenen op een rij gezet waarom je bokshandschoenen moet gaan kopen en in de boksschool moet binnen stappen om er eens flink tegen aan te gaan, dus dames kom op.

1. Boksen is goed voor je lichaam en je figuur

Ja, boksen mag dan wel een gevechtssport zijn, maar geen paniek hoor, als meisje zal je er niet zomaar een gebroken neus en een blauw oog aan over houden! Er zijn speciale bokslessen zonder gewelddadige vuistslagen want bokslessen voor vrouwen zijn ontwikkeld om aandacht te besteden aan het lichaam.

Zak training, touwtje springen en rennen. Ideaal om je beenspieren te verfijnen en je armspieren stevigheid te geven, troost je zelfs Eva Longoria en Cara Delevingne zijn echte boksfans!

2. Boksen om je af te reageren

Druk op je werk (een stressvolle baan), veeleisende kinderen? Een bokstraining is ideaal om je hoofd te resetten, al je zorgen achter je te laten en je stress weg te laten gaan. Met boksen warm je je op, loop je, spring je, sla je kortom fysiek lekker bezig. Laat de endorfines in je lichaam vrij, dit zijn de natuurlijke hormonen die stress te lijf gaan. Na een uur trainen, voel je je intens ontspannen. Je krijgt een enorme boost met energie, je bent al je zorgen vergeten en hebt heel wat zelfvertrouwen gewonnen.

3. Boksen om calorieën te verbranden

Boksen is zo enorm intensief dat je er veel calorieën bij zal verbranden. Tijdens een training van 45 minuten, verbrand je tussen de 600 en 800 calorieën (ten opzichte van 400 bij zwemmen en 350 bij fitness). Het hele lichaam train je armen, benen, alles. Je vetmassa vermindert drastisch en je krijgt sterkere spieren zonder er dikker uit te zien. De ideale sport dus voor een fantastisch lijf, voor de vrouw van vandaag!

4. Boksen om je te leren verdedigen

Boksen is in principe geen zelfverdedingssport, maar wel een gevechtssport in de basis. Je leer er directe stoot, hoekstoten etc, en voet technieken zoals een low kick, front kick, high kick etc. Dit door te oefenen met een zak of partner. Na enkele trainingen kun je al goed een aanval afweren. Je kan dus met een gerust hart alleen op straat gaan. Ook ’s avonds want je voelt je veel minder kwetsbaar en weerbaarder.

5. Boksen is superleuk om te doen

Boksen is vooral een sport die je plezier biedt! Je beoefent het vaak in een groep, per twee of met een grotere groep van 10 personen. Ongeacht je leeftijd of lichamelijke conditie, kun je er altijd aan beginnen. Je kan zelfs je kinderen, je collega’s of je vriendinnen meenemen, dus dames waar wachten jullie nog op ga boksen!

 

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page