Dader onthoofding leraar gelinkt aan extremistische MMA-gym
Home / Nieuws / Dader onthoofding leraar gelinkt aan extremistische MMA-gym

Dader onthoofding leraar gelinkt aan extremistische MMA-gym

Dader onthoofding leraar gelinkt aan extremistische MMA-gym
Ramzan Kadyrov (L) met UFC Kampioen Khabib (R)

De dader van onthoofding op een Franse leraar wordt gelinkt aan MMA-sportschool en broeinest voor potentiële extremisten.

De Tsjetsjeense tiener Abdoulakh Anzorov, die een leraar in Frankrijk heeft onthoofd, volgde naar verluidt een opleiding in een “grotendeels Tsjetsjeense” MMA-gym in Parijs. Waarvan de politie zegt dat deze een broeinest is voor potentiële extremisten.

Goede reputatie

De 18-jarige Anzorov, onthoofde de Franse middelbare schoolleraar Samuel Paty nadat deze cartoons in zijn klas had laten zien over de profeet Mohammed. De leraar liet de cartoons zien in de klas waar hij over vrijheid van meningsuiting les gaf.

Echter worden de cartoons als beledigend ervaren door de moslim gemeenschap. Anzorov werd kort na de aanval doodgeschoten door de Franse politie. De New York Times meldde later dat Anzorov “gepassioneerd was door mixed martial arts” en lid werd van de MMA-sportschool met een “Tsjetsjeense coach met een goede reputatie onder atleten”.

Broeinest

Onderzoek linkt de sportschool aan de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov. Onderzoekers in heel Europa waarschuwen dat deze door Tsjetsjenen bezochte sportscholen een broeinest zijn voor potentieel extremisme en ook worden gebruikt door de Tsjetsjeense regering.

“Deze clubs hebben een belangrijke rol gespeeld in terrorisme, georganiseerde misdaad en etnisch geweld, en de populariteit die ze hebben in de Tsjetsjeense of zelfs Russische moslimgemeenschap is buitengewoon, zegt een bron tegen Business Insider.

Bekijk ook

BREAKING! UFC’er Mike Perry tekent bij Bare Knuckle organisatie BKFC

Mike Perry, UFC-veteraan tekent een multi-fight contract bij BKFC

Rico streeft droom na! ‘Geen idee wanneer ik vecht’

Rico Verhoeven heeft een van de zwaarste gevechten uit zijn carrière achter de rug

‘Rico tegen Jamal 4e gevecht gaat er komen!’ (video)

Er kloppen veel vechters aan die een kans willen tegen Rico

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page