Cris Cyborg vs. Amanda Nunes geboekt voor UFC 232 in Las Vegas – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Cris Cyborg vs. Amanda Nunes geboekt voor UFC 232 in Las Vegas

Cris Cyborg vs. Amanda Nunes geboekt voor UFC 232 in Las Vegas

Het enige logische volgende gevecht voor Cris “Cyborg” Justino leek een groot kampioen vs kampioensgevecht te zijn en nu heeft ze het. Het eerste vrouwelijke supergevecht is eindelijk daar. Na speculatie of en wanneer het zou gebeuren, zullen de bantamgewicht en vedergewicht kampioenen elkaar ontmoeten.

Belangrijkste partij

Op UFC 232 op 29 december in Las Vegas, verdedigt Cyborg haar titel tegen de 135-pond kampioen Amanda Nunes.. Cris Cyborg tegen Amanda Nunes is officieel getekend voor UFC 232 op 29 december in Las Vegas, volgens meerdere bronnen. Voor de onlangs verloofde bantamweight-kampioen Nunes, zal dit haar belangrijkste partij zijn die zij vecht sinds 2011, toen ze de toekomstige Bellator-kampioen versloeg, Julia Budd.

Sindsdien is Nunes gegroeid naar 10-3 en had ze veel succes, want ze won er zeven op rij en zal er acht van maken tegen de schijnbaar onverslaanbare Cyborg. In de vijf UFC-gevechten van Cyborg tot dusverre waren al haar tegenstanders natuurlijke bantamweights omdat ze allemaal voor of na hun gevechten met Cyborg op 135 hebben gevochten. Nunes zal deze trend voortzetten, maar zij zal duidelijk de gevaarlijkste van het stel zijn.

Niet blij

Als Cyborg de kampioen kan verslaan die op zoek is naar het stelen van haar kroon, rijst de vraag wat er nog voor haar in de UFC over is, omdat de opties vrij beperkt zijn en het is geen geheim dat ze de afgelopen tijd niet blij was met de UFC en gehoopt had  eerder te vechten. Cyborg’s laatste gevecht was in maart toen ze haar titel verdedigde tegen de voormalige Invicta FC bantamgewicht kampioen Yana Kunitskaya. Nunes ‘laatste verdediging kwam op UFC 224 in Brazilië op 12 mei toen ze Raquel Pennington versloeg via vijfde ronde TKO.

Bekijk ook

‘Verhoeven treft lastige tegenstander in Overeem’: als het gevecht ooit komt (video)

Alistair Overeem tekende vorige week bij Glory Kickboxing

7-seconden ‘KO’ in UFC-debuut: Vechter blesseert knie tijdens viering

Terrance McKinney had afgelopen nacht een top-debuut op UFC 263.

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page