CORONAVIRUS: Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov besmet Nieuws
Nieuws

CORONAVIRUS: Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov besmet

CORONAVIRUS: Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov besmet
CORONAVIRUS: Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov besmet

Ramzan Kadyrov verwierp aanvankelijk het coronavirus, en vond dat besmette personen doodgeschoten moesten worden.

Nu blijkt de Tsjetsjeense leider Kadyrov zelf besmet te zijn en met spoed naar een ziekenhuis in Moskou te zijn vervoerd. De 43-jarige Kadyrov werd woensdag naar de Russische hoofdstad gevlogen, een paar dagen na het melden van griepachtige symptomen.

Kadyrov had tegen de wil van Moskou alle grenzen dicht gegooid van zijn land om besmettingen te voorkomen. De journalist Jelena Milasjina maakte een reportage over corona in Tsjetsjenië. Dit was tegen het zere been van Kadyrov. Milasjina schreef onder andere dat coronapatiënten door de autoriteiten op één lijn werden gesteld met terroristen.

Bekende vechtsporters als vriend

Dit werkte als een rode lap op de coranapatiënten die zo bang werden, dat ze hun ziekte begonnen te verbergen en thuis stierven. Instagram blokkeerde het Instagram account van Kadyrov afgelopen week na een post. Dit was al twee keer eerder gebeurt.

Kadyrov is een groot vecht fan en gaf in het verleden kickbokslegende Badr Hari zelfs een gouden Kalashnikov mitrailleur, ook topvechters zoals Tyrone Spong en UFC wereldkampioen Khabib Nurmagomedov, wiens vader Abdulmanap ook met corona is opgenomen in Moskou, kan Kadyrov tot zijn vrienden rekenen. Over zijn toestand is verder nog niets naar buiten gebracht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws