CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld – Vechtsport Info
Home / Nieuws / CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

MMA-vechters, boksers en kickboksers kunnen in de Verenigde Staten een aanvraag indienen voor financieel steun tijdens coronavirus crisis.

Ook al zijn ze geclassificeerd als onafhankelijke contractanten, er zijn voordelen beschikbaar voor de hulp aan sporters die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie. Nu de Association of Ringside Physicians een onbeperkt verbod op vechtsportshows aanbeveelt, is het waarschijnlijk dat veel van deze atleten in de nabije toekomst inkomen zullen zijn.

De Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (CARES Act) bevat een voorziening voor tijdelijke pandemische werkloosheidsbijstand (PUA), die de werkloosheidsverzekering zou uitbreiden tot die welke doorgaans geen uitkeringen kunnen ontvangen, namelijk niet-werknemers, inclusief onafhankelijke contractanten en zelfstandigen.

Ook voor buitenlanders

De vereisten om in aanmerking te komen en het bedrag dat elk individu kan ontvangen, hangt af van waar ze wonen. Elke staat heeft zijn eigen werkloosheidsverzekeringsprogramma. In de grootste staat van het land, Californië, kunnen uitbetalingen van $ 40 tot $ 450 per week zijn, afhankelijk van hoeveel er is verdiend in een basisperiode vóór de claim, doorgaans de eerste 4 van de laatste 5 kwartalen.

Als iemand in een kwartaal meer dan $ 1300 verdient, kan hij in aanmerking komen. Vechters en boksers die geen staatsburger van de Verenigde Staten zijn, komen mogelijk ook in aanmerking zolang ze een geldige werkvergunning hadden voor zowel de basisperiode als de tijd dat ze een uitkering aanvragen en ontvangen.

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page