Home / Nieuws / CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

MMA-vechters, boksers en kickboksers kunnen in de Verenigde Staten een aanvraag indienen voor financieel steun tijdens coronavirus crisis.

Ook al zijn ze geclassificeerd als onafhankelijke contractanten, er zijn voordelen beschikbaar voor de hulp aan sporters die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie. Nu de Association of Ringside Physicians een onbeperkt verbod op vechtsportshows aanbeveelt, is het waarschijnlijk dat veel van deze atleten in de nabije toekomst inkomen zullen zijn.

De Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (CARES Act) bevat een voorziening voor tijdelijke pandemische werkloosheidsbijstand (PUA), die de werkloosheidsverzekering zou uitbreiden tot die welke doorgaans geen uitkeringen kunnen ontvangen, namelijk niet-werknemers, inclusief onafhankelijke contractanten en zelfstandigen.

Ook voor buitenlanders

De vereisten om in aanmerking te komen en het bedrag dat elk individu kan ontvangen, hangt af van waar ze wonen. Elke staat heeft zijn eigen werkloosheidsverzekeringsprogramma. In de grootste staat van het land, Californië, kunnen uitbetalingen van $ 40 tot $ 450 per week zijn, afhankelijk van hoeveel er is verdiend in een basisperiode vóór de claim, doorgaans de eerste 4 van de laatste 5 kwartalen.

Als iemand in een kwartaal meer dan $ 1300 verdient, kan hij in aanmerking komen. Vechters en boksers die geen staatsburger van de Verenigde Staten zijn, komen mogelijk ook in aanmerking zolang ze een geldige werkvergunning hadden voor zowel de basisperiode als de tijd dat ze een uitkering aanvragen en ontvangen.

Bekijk ook

Holloway sloopt Kattar in 5 ronden durend bloedbad (video)

Max Holloway toonde een andere vechter dan dan hij ooit was in zijn gevecht met ...

MMA-talent scoort 1e vette UFC knock-out van 2021 (video)

Punahele Soriano had de eer de eerste knock-out van het UFC 2021 seizoen te scoren. ...

BREAKING: Dana White ‘Khabib overweegt terugkeer gevecht’

Khabib Nurmagomedov de UFC-lichtgewicht kampioen lijkt uit pernsien te komen. UFC President DanaWhite kondigde vanavond ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page