CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld Nieuws
Nieuws

CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld
CORONAVIRUS: Amerikaanse overheid geeft prof vechters geld

MMA-vechters, boksers en kickboksers kunnen in de Verenigde Staten een aanvraag indienen voor financieel steun tijdens coronavirus crisis.

Ook al zijn ze geclassificeerd als onafhankelijke contractanten, er zijn voordelen beschikbaar voor de hulp aan sporters die getroffen zijn door de COVID-19-pandemie. Nu de Association of Ringside Physicians een onbeperkt verbod op vechtsportshows aanbeveelt, is het waarschijnlijk dat veel van deze atleten in de nabije toekomst inkomen zullen zijn.

De Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (CARES Act) bevat een voorziening voor tijdelijke pandemische werkloosheidsbijstand (PUA), die de werkloosheidsverzekering zou uitbreiden tot die welke doorgaans geen uitkeringen kunnen ontvangen, namelijk niet-werknemers, inclusief onafhankelijke contractanten en zelfstandigen.

Ook voor buitenlanders

De vereisten om in aanmerking te komen en het bedrag dat elk individu kan ontvangen, hangt af van waar ze wonen. Elke staat heeft zijn eigen werkloosheidsverzekeringsprogramma. In de grootste staat van het land, Californië, kunnen uitbetalingen van $ 40 tot $ 450 per week zijn, afhankelijk van hoeveel er is verdiend in een basisperiode vóór de claim, doorgaans de eerste 4 van de laatste 5 kwartalen.

Als iemand in een kwartaal meer dan $ 1300 verdient, kan hij in aanmerking komen. Vechters en boksers die geen staatsburger van de Verenigde Staten zijn, komen mogelijk ook in aanmerking zolang ze een geldige werkvergunning hadden voor zowel de basisperiode als de tijd dat ze een uitkering aanvragen en ontvangen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws