CORONA LOCKDOWN: ‘Illegale’ gevechten steken de kop weer op Nieuws
Nieuws

CORONA LOCKDOWN: ‘Illegale’ gevechten steken de kop weer op

CORONA LOCKDOWN: ‘Illegale’ gevechten steken de kop weer op
CORONA LOCKDOWN: ‘Illegale’ gevechten steken de kop weer op

Het vechtersbloed kruipt waar het niet gaan kan ook niet tijdens de corona lockdown.

Bronnen uit Azië melden onze redactie dat de kickboks, Muaythai en andersoortige gevechten in competitievorm de kop opsteken. Thailand maakte vandaag bekend dat er een verlichting komt van de coronamaatregelen maar dat sport events uit den boze zijn tot nader order.

Gokken bloeit op

In diverse landen in Azië betekent niet vechten terug naar de armoede. Ook kreeg de gokmarkt een flinke knauw te verwerken maar deze springen volop op de gevechten die toch worden georganiseerd ondanks het verbod.

Onze redactie is in het bezit van een document waaruit blijkt hoe de organisatoren te werk gaan om de coronamaatregelen te omzeilen. Zo wordt er gebruikt gemaakt van verregaande technische snufjes en zijn er speciale kanalen ingericht om met het publiek te communiceren.

Pakkans zeer groot

Er is een systeem ontwikkeld zodat er tijdens de wedstrijden niet teveel tegelijk publiek aanwezig is, “het risico is groot om gepakt te worden, echter moeten wij wel, als we niets doen is er ook geen eten,” meldt een van de organisatoren.

Of er in Nederland ook vechtsport events plaatsvinden is niet bekend. In het verleden was dit wel het geval vooral in de jaren 70 en 80. Het is niet waarschijnlijk dat organisatoren daar naar zullen teruggrijpen nu bijvoorbeeld het kickboksen in een positief daglicht staat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws