Conor McGregor spreekt wellicht voor het Amerikaanse Congres ivm Ali Act! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Conor McGregor spreekt wellicht voor het Amerikaanse Congres ivm Ali Act!

Conor McGregor spreekt wellicht voor het Amerikaanse Congres ivm Ali Act!

Conor McGregor zou het Amerikaanse Congres over de Ali Act voor MMA kunnen adresseren!

Conor McGregor spreekt wellicht voor het Amerikaanse Congres ivm Ali Act!

Direct nadat Conor McGregor twee UFC-titels boven zijn hoofd tilde op UFC 205, trok hij een van zijn nette pakken, aan en haastte hij zich naar de persconferentie. Daar vertelde hij dat er meer bescherming zou moeten zijn voor MMA vechters!

In de tussentijd waagde hij zich buiten het Octagon (terwijl hij nog steeds onder contract was met de UFC), om een ​​multi-miljoen dollar bokswedstrijd met Floyd Mayweather te hebben. Een gevecht die naar verluidt $ 30 miljoen in de zak van McGregor heeft doen landen. Dit was 10 keer de hoeveelheid die door McGregor die in gehele UFC werd gemaakt, die nog steeds het hoogste bedrag was voor een enkele boks partij. Zijn volgende gevecht zou echter kunnen zijn met het Amerikaanse congres zelf, om met behulp van zijn invloedskracht de sport te veranderen.

Muhammad Ali Boxing Reform Act

“Er is ons verteld door zijn team dat [Conor McGregor] naar Capitol Hill zou komen om hierover te praten,” vertelde congreslid Markwayne Mullin, een Republikeinse vertegenwoordiger van Oklahoma, tegen Reuters in een interview. Waarover Conor McGregor zou spreken, is het uitbreiden van de wettelijke bescherming die bijvoorbeeld boksers hebben, ook bekend als de Muhammad Ali Boxing Reform Act. Een uitbreiding van de Muhammad Ali Boxing Reform Act, is iets dat al vele jaren speelt, maar nooit een behoorlijk hoofdstuk bereikt heeft. Het zou voornamelijk betrekking hebben op de vechters status, als ware zij onafhankelijke aannemers, hun eigen veiligheid als atleten, en implementeren van een onafhankelijk rangschikking systeem, om ervoor te zorgen dat degenen die waardig zijn op basis van prestatie een kans op de titel te geven.

“Omdat de UFC al hun vechters als” onafhankelijke aannemers “behandelt, in plaats van werknemers, kunnen ze niet vechten voor andere promoties.

Ze kunnen ook geen commerciële activiteiten uitvoeren die verband houden met hun gevechten zonder toestemming van de UFC. Een situatie die veel kritici zeggen, te restrictief is in wat een korte en zeer moeilijke carrière kan zijn. McGregor, bijvoorbeeld, moest nog steeds het akkoord van de UFC hebben, en zijn verdiensten delen met hen, voordat hij een contract kon onderteken om tegen Mayweather te vechten in een van de rijkste boks gevechten van alle tijden. MMA-strijders klagen vaak dat hun UFC-contracten hun inkomsten beperken, en wijzen op de exclusieve kleding-overeenkomst met Reebok, waardoor ze geen kleding van andere fabrikanten mogen dragen wanneer ze vechten”.

UFC voldoet aan alle eisen

Volgens de directeur van de UFC, Lawrence Epstein, voldoet de UFC “meer dan aan de eisen” wanneer het gaat om veiligheid, en bestrijd dan ook dat het onafhankelijke rangschikkingssysteem, hun vermogen zou belemmeren om de grootste gevechten mogelijk te maken. Of McGregor hierover spreekt of niet, het is zeker dat het een zeer invloedrijke persoon zou zijn om de katalysator te zijn voor elke wijziging. Wie beter dan de enige echte  UFC-vechter om een ​​gigantische bokswedstrijd bij de organisatie (UFC) te bevorderen?

“We zijn succesvol geweest om één reden, en slechts één reden, we organiseren de gevechten die de fans willen zien. Daar hebben we een probleem met wat Congressman Mullin wil doen. “Vertelde Lawrence Epstein aan Reuters.

Bekijk ook

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory Kickboxing zet de volgende stap op het wereldtoneel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page