Commotie: MMA-vechters met siliconen borsten onder vuur - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Commotie: MMA-vechters met siliconen borsten onder vuur

Commotie: MMA-vechters met siliconen borsten onder vuur

Joanna Jedrzejczyk (L), Rachel Ostovich (R)

Voor velen is er niets mooiers dan grote borsten bij een vrouw. Echter lijkt het hebben van siliconen borsten in de vechtsport nog een aardig taboe, of zeker aanleiding tot flinke discussie.

Een post die UFC-vechter Joanna Jedrzejczyk afgelopen weekend plaatste op Instagram veroorzaakte nogal wat commotie. De MMA-vechter had zich klaarblijkelijk een paar nieuwe borsten laten aanmeten.

De reacties waren dan ook niet van de lucht, van zeer positief tot lieden die vonden dat het toch echt niet kon, want de nieuwe aanwinsten zouden wel eens in de weg kunnen gaan zitten tijdens het vechten, of sterker nog kapot gaan.

Te grote borsten

Wellicht voor velen verbazingwekkende opmerkingen maar niet geheel zonder reden, de New York State Athletic Commission verbood in 2017 UFC-vechter Pearl Gonzalez om te vechten op UFC 210. Reden, omdat ze borstimplantaten had.

De commissie stond Gonzalez uiteindelijk toe om tegen Cynthia Calvillo te vechten nadat ze met haar arts hadden gesproken. Maar de New York State Athletic Commission is nog steeds geen voorstander van vechters met borstimplantaten.

Voorbeelden

Er zijn meerdere bekende vrouwelijke vechters die borstimplantaten hebben zoals Paige van Zant, Rachel Ostovich en bijvoorbeeld de Nederlandse Mellony Geugjes. De laatste gaf zich ooit bloot over dit onderwerp in een interview en zei geen last te hebben met vechten.

LEES OOK: Mellony Geugjes; vechtsporter met borstvergroting

Maar hoe kwetsbaar zijn borstimplantaten voor MMA-geïnduceerde schade en wat betekent het eigenlijk als een ​​implantaat zou scheuren? Borstimplantaten creëren duidelijk enige reden tot bezorgdheid in een sport waar een impact op de borst niet ongewoon zal zijn.

Ketting reactie

Elk trauma aan het borstgebied heeft dat potentiële risico [van breuk]. Je moet dat, zoals de meeste dingen, afwegen tegen de waarschijnlijkheid dat het gebeurt.

Het trauma van de fysieke handeling kan een cascade van gebeurtenissen creëren van zo eenvoudig als “niet erg veel” tot bloeden in de holte waar de implantaat zit, helemaal tot een breuk met alle gevolgen van dien.

Nare gevolgen

Laten we nu naar MMA kijken. De kracht van een stoot op een implantaat kan eerst een bloeding creëren. Het kan ervoor zorgen dat de capsule, het littekenweefsel rond het implantaat breekt.

Als je dan de volgende graad krijgt, wat betekent dat het implantaat zelf breekt, kun je een situatie creëren waarin je extra-capsulaire siliconen hebt, en dat creëert een beetje meer een probleem voor de patiënt en de chirurg.

Zorgenkindje

Hoewel ze allebei vatbaar zijn voor trauma, zijn de gevolgen van een breuk van een zoutoplossing aanzienlijk anders dan siliconen, en als dat gebeurt, maakt men zich meer zorgen om siliconen.

Met een siliconenimplantaat weet men bijna niet wanneer er een breuk is, omdat het een gelei is en als het in de capsule blijft, ziet en voelt de borst ongeveer hetzelfde.

Veilig maar risico blijft

Pas als men voor een mammogram gaat en de röntgenfoto een breuk vertoont is het duidelijk dat er wat mis is. Bij een zoutoplossingimplantaat wordt het euvel onmiddellijk opgemerkt. Met siliconen is dat niet het geval.

Borstimplantaten zijn de belangrijkste cosmetische ingreep, vergeet vechters, het is gewoon een alomtegenwoordige operatie. En ze hebben een zeer sterk, lang veiligheidsrecord.

Advies

Artsen adviseren vrouwen die er extreme, fysieke activiteiten op na houden zoals vechtsporten, om minimaal een gesprek met een arts te voeren, voordat zij een borst vergroting laten uitvoeren.

Het is de moeite waard om te praten omdat het een zeer veel voorkomende operatie is die een risico met zich meebrengt dat liposuctie bijvoorbeeld niet heeft.

Bekijk ook

DOODZONDE: MMA-vechter let niet op en wordt gesloopt (video)

FOR AS LONG AS IT LASTED: FIREWORKS. 🤯🇳🇬 Kennedy Nzechukwu caught him slipping with the ...

Zo houdt Rico Verhoeven gedwongen het hoofd boven water

Rico Verhoeven is naast wereldkampioen kickboksen ook een succesvol zakenman. Om zijn restaurant te redden ...

Vrouwen mepper: MMA-vechter tergt rivaal in gevecht (video)

Tim Elliott ging flink los op zijn rivaal Jordan Espinosa tijdens hun gevecht afgelopen nacht ...