Coach John Kavanagh: ‘Verlies McGregor tegen Khabib te wijten aan ringroest’ Nieuws
Nieuws

Coach John Kavanagh: ‘Verlies McGregor tegen Khabib te wijten aan ringroest’

Coach John Kavanagh: ‘Verlies McGregor tegen Khabib te wijten aan ringroest’
Coach John Kavanagh: ‘Verlies McGregor tegen Khabib te wijten aan ringroest’

De term ringroest wordt veelal gebruikt om een lange afwezigheid uit het wedstrijdcircuit aan te duiden. En volgens Conor McGregor’s coach John Kavanagh is dat de reden waarom Conor verloor tegen Kahbib op UFC 229.

Conor McGregor was niet in staat om de UFC lichtgewicht titel van zijn aartsrivaal Khabib Nurmagomedov terug te eisen. Hoewel McGregor enig succes had in zijn UFC 229 mega-gevecht met Nurmagomedov, kon hij gewoon zijn vernietigende vijand niet bijhouden.

Zijn hoofdcoach John Kavanagh gelooft dat dit misschien iets te maken heeft met zijn langdurige afwezigheid uit de MMA-competitie. Ter herinnering, Conor McGregor ging zijn gevecht aan met Khabib Nurmagomedov, een McGregor die al bijna twee jaar niet meer aan MMA deelnam, sinds zijn knock-out overwinning in november 2016 op Eddie Alvarez.

Defensief

"Als ik zo terug kijk, was de mentaliteit misschien iets te defensief," zei de coach van Conor McGregor in een uitgebreid interview met Ariel Helwani afgelopen zaterdagavond "Conor is een zeer offensieve vechter en toen zijn kans om te knallen er was en we hadden kansen, was het er niet zoals het was in het gevecht met Eddie Alvarez. Het gevecht met Eddie was een groot trainingskamp voor Nate Diaz 2, dat een groot trainingskamp was voor Diaz 1. Dus we hadden veel tijd in de kooi doorgebracht. "

"Zoals je zei, het is bijna twee jaar geleden," vervolgde hij. "Ik zei dat ik dacht dat ringroest geen rol zou spelen, maar ik moet eerlijk zijn, als ik het nu bekijk, wanneer ik het in mijn hoofd opnieuw afspeel, heb ik het gevoel dat het een klein beetje een rol speelde. Hij kreeg zijn stoten niet helemaal voor elkaar zoals hij normaal zou doen.

Beste vechter

Ik dacht defensief dat hij het redelijk goed deed door veel takedowns te pareren, vooral in ronde 3. Maar Khabib is een verbazingwekkende en effectieve MMA-vechter. Zijn stijl is verstikkend, het is meedogenloos, en hij doet het beter dan wie dan ook. "

"In de derde ronde, die we wonnen, hadden de stoten van Conor niet helemaal het effect die ze normaal gesproken hebben, hij was niet in staat om dingen te doen zoals hij normaal zou doen," concludeerde Kavanagh. "Dus ja, als we de tijd konden terugdraaien.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws