Chris Camozzi verlaat UFC MMA voor Glory Kickboxing Nieuws
Nieuws

Chris Camozzi verlaat UFC MMA voor Glory Kickboxing

Chris Camozzi verlaat UFC MMA voor Glory Kickboxing

UFC doet aderlating met het vertrek van Chris Camozzi naar Glory!

Afgelopen nacht maakte Chris Camozzi bekend via Twitter dat hij overgestapt is van de UFC naar Glory. Hij zal daar naar verwachting als Middle Weight (Middengewicht) gaan vechten.

Stuivertje wisselen tussen Glory en UFC

Het lijkt een constant stuivertje wisselen tussen Glory en de UFC, zo stapte Gokhan Saki eerder dit jaar weg van Glory naar de UFC. Van Saki werd gezegd dat hij zijn opwachting zou maken op UFC Rotterdam als debuut, echter werd dit verplaatst naar Japan. Hij zal vechten op 23 UFC Fight Night in de Saitama Super Arena in Saitama, Japan, vlakbij Tokio. Nu stapt dus Camozzi in tegengestelde richting over naar Glory, waar hij als kickbokser zal optreden.

Chris Camozzi's UFC carrière

Chris Camozzi is een Amerikaanse MMA vechter die voor Factory X Muay Thai vocht. Hij was als middengewicht bij de UFC aangesloten en heeft een 8-7 record binnen de promotie. Camozzi is niet goed of slecht in een bepaald gebied, hoewel zijn scherpe opvallende grip beroemd is. Camozzi was onderdeel van het 11de seizoen van The Ultimate Fighter die zijn strijd tegen Victor O'Donnell. Als gevolg van een gebroken kaak die hij tijdens de strijd ontving, zou Camozzi de show moeten verlaten, maar hij werd vervangen door Seth Baczynski.

Chris Camozzi verlaat UFC MMA voor Glory Kickboxing

Camozzi startte met 2-1 in de UFC en zijn eerste twee gevechten met Dongi Yang en James Hammortree wist hij te winnen voor een verlies tegen Kyle Noke. In zijn volgende gevecht won hij in een split decision van Joey Villasenor. Echter, tijdens zijn terugkeer naar de UFC verloor hij van Francis Carmont nadat hij voor het grote deel van de wedstrijd was uitgeschakeld. Camozzi heeft het verlies teruggebracht met vier opeenvolgende overwinningen op Dustin Jacoby, Nick Catone, Luiz Cane en Nick Ring. Het keek erop dat hij zijn win record bij UFC op FX 8 kon handhaven, toen hij tegen Jacare Souza uitkwam, maar uiteindelijk in de eerste ronde door de voormalige Strikeforce kampioen zou worden uitgeschakeld.

Camozzi's fortuin in het achthoek is niet beter geworden sinds zijn verlies van Souza. Camozzi heeft vier keer achter elkaar verloren na zijn gevecht met Souza. Lorenz Larkin, Bruno Santos en Rafael Natal, respectievelijk UFC FN 30, UFC 175 en UFC FN 50.

Coma's professionele record naar 19 - 9 en een record van 6 - 6 in de UFC.

Na het verliezen van vier opeenvolgende gevechten in de UFC, verliet Camozzi voor de tweede keer de UFC. Hij tekende later met Prize FC, een organisatie gevestigd op zijn thuisstaat Colorado.

Als een UFC-veteraan en een bekende naam in Noord-Amerikaanse MMA, werd Camozzi onmiddellijk een kans gegeven op de Middleweight Title, tegen Jeremy Kimball. Camozzi won de strijd via een achterwaartse nekklem in ronde 1.

Naast het concurreren in MMA, bezit Camozzi ook een MMA gear / kledinglijn genaamd Performance MMA uit Englewood, Colorado. En nu is hij dus overgestapt naar Glory.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws