? Chirurg reageert op gruwelijke beenbreuk UFC'er Weidman Nieuws
Nieuws

? Chirurg reageert op gruwelijke beenbreuk UFC'er Weidman

? Chirurg reageert op gruwelijke beenbreuk UFC'er Weidman

Chris Wediman raakte gruwelijk gewond afgelopen nacht tijdens zijn wedstrijd tegen Urian Hall op UFC 261 in Florida. Chirurg Dr. David Abbasi legde uit wat er met Weidman is gebeurd en wat de voormalige kampioen te wachten staat.

Verwoestende beenbreuken zijn gelukkig niet van alledag in de MMA-sport. Maar als ze gebeuren zijn ze uitermate schokkend om aan te zien, zo ook die van Weidman. De UFC'er probeerde Hall onderuit te trappen maat brak zijn eigen onderbeen dwars door midden. Door de adrenaline had Weidman eerst niet door wat er gebeurde.

Dat een dergelijk zwaar letsel een zwaar herstel wacht is duidelijk, dr. Abbasi legt dan ook aan de hand van een model uit hoe een breuk als deze ontstaat en wat de artsen er aan kunnen doen. ,,Stalen pennen, moeren en bouten om het bot te stabiliseren is wat de artsen zullen doen", zegt Abbasi. ,,Het onderbeen zal lang moeten herstellen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws