Chinese reus klaar om de zwaargewicht klasse te overheersen Nieuws
Nieuws

Chinese reus klaar om de zwaargewicht klasse te overheersen

Chinese reus klaar om de zwaargewicht klasse te overheersen

Chinese reus van ruim 2.13 meter is klaar om de zwaargewicht klasse te overheersen

Met de bijnaam 'The Great Wall' (Grote Muur), is Taishan Dong een GIGA GROTE ruim twee meter lange bokser uit China, die een actueel ongeslagen professioneel record van 6-0 heeft. Is hij echt het volgende grote ding in zwaargewicht boksen klasse?

Grote hype maar korte carrière

Er is in de afgelopen twee jaar een grote hype rond om deze giant ontstaan, maar hij heeft bijna twee jaar niet gevochten, wat een heel lange tijd is voor een bokser die net een professionele carrière begint.

Dong werd al een tijdje door Golden Boy Promotions gecontracteerd, maar ze hebben naar verluidt de wegen gescheiden en blijkbaar ging Dong terug naar zijn oorspronkelijke land van herkomst, China. Een land wat overigens in opkomst is wat betreft vechtsporten en waar ook het grote Glory is neergestreken, waar Rico Verhoeven binnenkort naar afreist om kickboks talenten te scouten.

Indrukwekkende lichaamsbouw

Voor zo'n lange man heeft hij echt een indrukwekkende lichaamsbouw waaraan we hem in deze video zien werken. Hoewel het eruit ziet dat hij meer van een bodybuilder-type oefeningen doet die een beetje vreemd zijn voor een bokser. Het spelen met gewichten gaat je niet echt helpen in de ring en het hebben van gigantische armen kan je eigenlijk in de boksring vertragen.

Niettemin heeft hij tot op heden een paar indrukwekkende prestaties behaald en heeft zelfs een overwinning behaald tegen Bob Sapp die in het kickboksen zijn vechtcarrière lanceerde. De vraag is nog steeds op de vraag of Dong de echte nieuwe man in de zwaargewicht klasse is of niet, maar hij zou wel een interessante aanvulling zijn op de zwaargewicht divisie als hij een paar goede winsten kan behalen.

Over Taishan Dong:

Dong Jianjun, bekend onder zijn ringnaam Taishan Dong, is een Chinese professionele bokser die vecht als zwaargewicht. Dong begon aanvankelijk in basketbal en kickboksen, nam de ringnaam Taishan aan genoemd naar de berg met dezelfde naam. In februari 2013 vloerde hij Bob Sapp in een kickboks gevecht in Tokio. Dong ontmoette toen boks promotor Liu Gang die hem overtuigde om naar het professioneel boksen over te stappen.

Hij is momenteel onder contract bij Golden Boy Promotions en traint met Buddy McGirt. Dong werd een contract aangeboden bij Top Rank, die zich wilde concentreren op het uitbreiden van zijn reputatie in Azië, maar koos ervoor te ondertekenen met Golden Boy, omdat deze zich focussen om hem eerst in Amerika te laten vechten. [Bron: Wiki]

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws