Home / Nieuws / Chantage: Instagram account Jamal Ben Saddik gekaapt

Chantage: Instagram account Jamal Ben Saddik gekaapt

Het Instagram account van GLORY kickbokser Jamal Ben Saddik blijkt gehacked te zijn.

Sinds gisteren verschenen er allerlei vage posts op het account van de kickbokser, deze waren duidelijk niet afkomstig van Ben Saddik zelf.

Navraag leert dat het account gisteren nadat het gehacked werd live ging. Onze redactie heeft de video bekeken en het blijkt om een Turks sprekend persoon te gaan. In de video is de hacker in gesprek met een Nederlands sprekende jongen die vertaald wat de hacker verteld.

Losgeld

De hacker claimt iedere bank in Nederland te kunnen hacken en geen Instagram account zou veilig zijn voor zijn hackers kwaliteiten. Inmiddels is het Instagram account gegijzeld door de hacker en wordt het te koop aangeboden voor €500 in Bitcoins. Deze internet valuta is niet traceerbaar dus de hacker waant zich veilig.

Of de video openbaar wordt gemaakt en Instagram of het team van Ben Saddik verdere stappen gaan ondernemen tegen de hacker, is nog niet bekend.

Bekijk ook

MMA Nieuws: UFC sluit ‘miljoenen’ deal met Cannabis producent

De Amerikaanse MMA-vechtsport organisatie UFC, heeft een 'exclusief, meerjarig, multi-miljoen dollar deal gesloten met Aurora Cannabis Inc.

UFC nieuws: Conor McGregor loopt flinke blessure op

Er is de laatste tijd veel gesproken over de mogelijke terugkeer van Conor McGregor.

Ramadan: Kickboks scholen zetten ’s nachts deuren open

Voor de moslim gemeenschap is de ramadan al weer even ingegaan, voor de top sporters onder hen betekent dit aanpassen om op peil te blijven.

REGIO NIEUWS UITGELICHT