Celstraffen voor doodslaan jonge MMA vechter in sportschool Nieuws
Nieuws

Celstraffen voor doodslaan jonge MMA vechter in sportschool

Celstraffen voor doodslaan jonge MMA vechter in sportschool
Celstraffen voor doodslaan jonge MMA vechter in sportschool

Een dodelijke stoot tegen zijn hoofd koste de 21 jarige Giuseppe Lena zijn even in 2013. Donderdag werden de daders veroordeeld.

Het dodelijke voorval in de "Harmony body system Gym" dateert al van 2013. Echter werd donderdag het uiteindelijke vonnis geveld tegen Giuseppe Chiarello, 45, en Roberto Lanza, 33, Lena's twee trainingsmaten. Terwijl Giuseppe Di Paola, 64, eigenaar van de sportschool werd veroordeeld tot twee en een half jaar gevangenisstraf.

Tijdens een training in de sportschool in december 2013 kreeg Lena een dodelijke stoot tegen het hoofd tijdens een MMA training. Aanvankelijk zeiden de trainingsmaten dat Lena zich tijdens de training slecht had gevoeld en ingestort was. Maar de lijkschouwer ontdekte na de autopsie dat de jongeman in werkelijkheid hard op het hoofd was geslagen.

Pijnlijke dood

Lena was een groot liefhebber van vechtsporten. Na de klap die hij in het hoofd kreeg, raakte hij in coma en stierf na drie dagen van pijn zonder ooit bij bewustzijn te komen. "Het kostte zeven lange jaren om gerechtigheid te krijgen …" zegt Lena's moeder.

“Er zijn dingen gezegd door de eigenaren van de sportschool die we nooit geloofden. We willen niet koste wat het kost een dader, maar we vragen dat degene die de verantwoordelijkheid draagt ​​de consequenties neemt ”, zeiden de ouders van Lena.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws