Celstraf voor kickbokser die man dood trapte op feest Nieuws
Nieuws

Celstraf voor kickbokser die man dood trapte op feest

Celstraf voor kickbokser die man dood trapte op feest
Celstraf voor kickbokser die man dood trapte op feest

Voor het letterlijk dood trappen van een man op een feest is Kickbokser Kevin Fitzgerald tot 8 jaar cel veroordeeld.

De online krant Daily Mail meld dinsdag dat Fitzgerald zijn slachtoffer Shane O'Rourke de dood in trapte met een zogenaamde roundhouse kick naar het hoofd. O'Rourke was binnen gevallen op een feestje waar drugs werden gebruikt.

De 30-jarige O'Rourke was in de nacht van 18 november vorig jaar aanwezig op een feest waar hij cocaïne en amfetamine nam. Ron 09.00 uur verliet hij deze en ging naar een feest dat werd gehouden in het huis van beklaagde Fitzgerald in Ammanford, Carmarthenshire. Een getuige zei dat hij bij aankomst "extreem dronken" was.

Blote piemel

Het gedrag van O'Rourke werd omschreven als baldadig door getuigen op het feest en in de loop van de ochtend liet hij zijn penis zien aan gasten en dreigde hij hen te doden. Op een bepaald moment pakte hij een keukenmes voordat hij werd ontwapend in een korte strijd.

De 51-jarige Fitzgerald mengde zich bij de ruzie in de keuken en een collega-feestganger beschreef hoe de beklaagde, een tweede dan zwarte band in het kickboksen, een stap achteruit deed voordat hij een enkele roundhouse trap tegen de kin van het slachtoffer uitdeelde.

Stomme actie

O'Rourke stierf 'kort' nadat hij werd geschopt door Fitzgerald en bleef voor dood op de grond achter. Ter hulp geroepen paramedici probeerden de man te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Rechter Keith Thomas vertelde de beklaagde dat hij O'Rourke een "krachtige trap had gegeven en dat hij het risico van een dergelijke actie moet hebben geweten gezien zijn kickbokservaring. Hij gaf de beklaagde een derde korting voor zijn schuldbekentenis en veroordeelde hem tot acht jaar gevangenisstraf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws