Canelo Alvarez verdedigt in december wederom zijn WBA-WBC bokstitels Nieuws
Nieuws

Canelo Alvarez verdedigt in december wederom zijn WBA-WBC bokstitels

Canelo Alvarez verdedigt in december wederom zijn WBA-WBC bokstitels

Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin (screenshot Youtube)
Canelo Alvarez vs. Gennady Golovkin (screenshot Youtube)

Mogelijke tegenstanders

David Lemieux (40-4, 34 KOs) wordt in de wandelgangen genoemd als mogelijke tegenstander voor het gevecht in december. Hij won in de 1ste ronde met een knock-out van de 34-jarige Gary 'Spike' O'Sullivan (28-2, 20 KOs). Verwacht wordt dat Canelo het canvas zal kussen als Lemieux met volle kracht erin gaat en zijn linker en rechter vuist laat spreken.

Jermall Charlo zou ook een goede optie zijn voor Canelo, maar veel boksfans verwachten niet dat het risico niet wordt genomen, omdat Charlo misschien te groot, te sterk en te getalenteerd is voor Golden Boy Canelo. Ongeacht wie zijn tegenstander zal worden in december, Canelo zal er niet aan ontkomen in de toekomst zijn titel te verdedigen tegen Charlo.

Te oud

Als Golovkin en Canelo al voor een derde rematch zouden kiezen, zal dit niet eerder plaatsvinden dan mei of september 2019. Golovkin is inmiddels 36 jaar en zal dan weer een jaar moeten wachten om tegen Canelo te vechten. Golovkin moest in eerste instantie drie jaar wachten om na zijn eerste partij in september 2017 weer tegen Canelo te mogen vechten. Maar na een jaar wachten mocht hij dan alsnog weer de ring in tegen Golden Boy. Het lijkt erop dat Canelo niet afwijkt van dat patroon en Golovkin weer een jaar laat wachten waardoor de vechter uit Kazachstan weer een jaar ouder is en wellicht makkelijker te verslaan.

"Het enige waar ik nu aan denk is de overwinning," legt Canelo uit in een interview aan fightnewsasia. "Dat is alles wat ik je kan vertellen. We moeten met mijn team praten en dingen uitzoeken, maar het idee is nu om in december te vechten."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws