Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar! Nieuws
Nieuws

Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar!

Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar!

Goed nieuws voor Canelo Alvarez hij komt met vlag en wimpel door de dopingtests.

De Mexicaanse superster Canelo Alvarez (49-1-2, 34 KOs) heeft nu zijn derde opeenvolgende anti-doping test met een negatief resultaat voor clenbuterol ondergaan. Eric Gomez, President van Golden Boy Promotions, bevestigde aan ESPN Deportes dat Canelo negatief was geweest in een derde anti-doping test die op 9 maart door het Vrijwillige Antidopingagentschap werd uitgevoerd. Eerder kwam hij op 2 maart en 5 maart goed uit de tests op verboden stoffen.

Canelo Alvarez slaagt voor derde dopingtest, partij tegen Golovkin niet in gevaar!

Canelo's positieve resultaten te wijten aan de consumptie van besmet vlees

De tests werden uitgevoerd in verband met het willekeurige testprotocol voor Canelo's aanstaande rematch tegen IBF, IBO, WBA, WBC middengewicht kampioen Gennady Golovkin. Het tweede gevecht is gepland voor 5 maart in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Controverses braken onlangs uit toen werd onthuld dat Canelo positief was voor sporen van clenbuterol in dopingtests die op 17 en 20 februari werden afgenomen. Gomez is van mening dat de drie negatieve tests solide bewijs zijn dat Canelo's positieve resultaten te wijten waren aan de consumptie van besmet vlees.

Beide boksers door met hun trainingen op Californische bodem.

De nieuwe informatie zal worden geïntegreerd in het onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Athletic Commission van Nevada die alle bewijsmateriaal bekijkt om een ​​officiële beslissing te nemen over de herkansing, die vrijwel iedereen zonder problemen verwacht. Terwijl het onderzoek verdergaat, gaan beide boksers door met hun trainingen op Californische bodem. Het team achter Golovkin wacht eenvoudigweg op de officiële kennisgeving van de Commissie van Nevada en de Mexicaanse bokser wacht op hetzelfde.

Tot afgelopen februari waren al zijn testen schoon

Golovkin gaat de vierde week inbijt zijn trainingskamp in Big Bear, Californië, waar sparring-sessies onder toezicht staan ​​van coach Abel Sánchez, terwijl Canelo in zijn tweede week in San Diego is, waar hij samenwerkt met Eddy en Chepo Reynoso. Volgens vertegenwoordigers van internationale organisaties zoals de World Boxing Council en de World Boxing Association, wijst alles op een besmetting van clenbuterol door de vleesconsumptie; de uiteindelijke beslissing zal echter door de Nevada Commission genomen worden. Canelo heeft in ten minste zijn laatste 12 gevechten anti-doping tests ondergaan en tot afgelopen februari waren al zijn testen schoon.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws