Home / Nieuws / Canelo Alvarez en Gennady Golovkin opnieuw tegen elkaar de ring in

Canelo Alvarez en Gennady Golovkin opnieuw tegen elkaar de ring in

De rematch tussen Canelo Alvarez en Gennady Golovkin is gepland op 15 september, zo heeft promotor Oscar De La Hoya afgelopen nacht aangekondigd. De lang verwachte partij tussen de twee boks grootheden krijgt dan eindelijk vorm.

Het pad naar deze confrontatie is ingewikkeld en controversieel

De twee vochten voor het eerst in 2017, toen Canelo Golovkin tot een zeer omstreden overwinning uitslag kwam. Ze waren gepland een rematch in mei dit jaar te hebben, echter faalde Alvarez voor twee dopingtests en werd betrapt op sporen van clenbuterol. Canelo beweerde dat hij per ongeluk besmet vlees had gegeten, maar uiteindelijk werd het gevecht toch afgelast. Uiteindelijk kreeg hij een verbod van zes maanden, dat teruggevoerd was naar zijn eerste mislukte test in februari. Hij kan daarom in september terug de ring in en heeft aangekondigd dat hij het hele jaar door drugtests zal uitvoeren.

Canelo Alvarez en Gennady Golovkin opnieuw tegen elkaar de ring in

Grote wereldtitels op naam Golovkin

Golovkin was houder van drie van de grote wereldtitels maar is ontdaan van de IBF-versie nadat hij weigerde in te stemmen met zijn verplichte uitdager voor die titel, Sergey Derevyanchenko. De Kazach blijft de gezamenlijke WBC en WBA middleweight titelhouder. De wedstrijd tegen Canelo zal naar verwachting plaatsvinden in de T-Mobile arena in Las Vegas.

Blij met het gevecht op 15 september

De onderhandelingen voor deze strijd bleken te zijn gestagneerd, omdat de twee partijen worstelden over de financiële voorwaarden van de gage splitsing. De La Hoya, hoofd Golden Boy Promotions, stelde een deadline vast voor gesprekken die gisteren worden afgesloten en op Twitter werden bekendgemaakt: “Ik ben blij om te kunnen melden dat we op 15 september een gevecht hebben !!!!” Zo melde hij op Twitter. Ook de fans zullen verheugd zijn met de aangekondigde en langverwachte rematch.

Bekijk ook

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka's in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne van Dijke (-70 kg) zijn de eerste Nederlandse ...

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit ...

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

De Toronto Raptors verloren afgelopen vrijdagavond tegen de Boston Celtics, Raptors Kyle Lowry kreeg een ...