Canelo Alvarez akkoord met de voorwaarden voor rematch tegen Golovkin Nieuws
Nieuws

Canelo Alvarez akkoord met de voorwaarden voor rematch tegen Golovkin

Canelo Alvarez akkoord met de voorwaarden voor rematch tegen Golovkin

Een deal voor wat in boksen grootste gevecht van 2018 zal zijn is bijna voltooid.

Eric Gomez, de president van Golden Boy Promotions, vertelde donderdag aan de Los Angeles Times dat Canelo Alvarez contractuele voorwaarden heeft afgesproken voor een rematch tegen Gennady Golovkin. Ervan uitgaande dat de contracten zijn afgerond, zal hun tweede middengewicht titel gevecht plaatsvinden op 5 mei, hetzij in de T-Mobile Arena in Las Vegas of Madison Square Garden in New York, volgens Gomez. Mexico's Alvarez (49-1-2, 34 KOs) en Golovkin uit Kazachstan (37-0-1, 33 KOs) vochten voor een twijfelachtige remise in hun 12 ronde partij 16 september vorig jaar in de T-Mobile Arena. Er was geen rematch-clausule in hun contracten voor die strijd, maar Alvarez, 27, en Golovkin, 35, hebben sinds hun confrontatie aangegeven dat hun rematch de strijd is die ze vervolgens willen.

Foto: AP
Foto: AP

Wij hebben drie revisies doorlopen

Er is ook geen rematch-clausule in hun contracten voor deze tweede showdown. Desalniettemin heeft Gomez aangegeven dat alles wat overblijft om de deal voor dit HBO Pay-Per-View evenement te voltooien, is voor Golovkin en zijn handlers om aan hun einde te tekenen. "We hebben contracten uitgewisseld," vertelde Gomez aan de Los Angeles Times. "We hebben drie revisies doorlopen. Ik hoop op de laatste herziening [donderdagavond of vrijdag] en we zullen zien. Alle belangrijke punten zijn uitgewerkt. Er zijn enkele details die belangrijk zijn, maar het zijn niet de belangrijkste punten. "

Het zal weer een geweldig gevecht worden

Wat betreft het niet opnieuw hebben van een rematch-clausule, voegde Gomez eraan toe: "Het zal weer een geweldig gevecht worden, dus het zal waarschijnlijk een natuurlijke zijn om nog een rematch te doen. Maar het zit niet in de overeenkomst. We willen ons concentreren op het krijgen van dit [tweede gevecht] en dan kunnen we later praten over een derde gevecht. " Zoals je zou verwachten, gelooft Gomez dat Alvarez hun rematch overtuigend zal winnen om de IBF-, IBO- en WBA-titels van Golovkin te behalen. Golovkin is ook eigenaar van de WBC-titel, maar van Alvarez wordt niet verwacht dat hij sanctievergoeding betaalt om ervoor te vechten vanwege zijn goed gedocumenteerde geschil met de in Mexico City gevestigde organisatie.

Ik weet dat Canelo gaat winnen," zei Gomez

"Ik denk dat Canelo hem in de laatste drie rondes heeft overheerst. Kijk naar het gevecht. Canelo was sterker dan Golovkin die laatste drie rondes. En deze keer zal Canelo het makkelijker met hem hebben. Geen gemakkelijk gevecht, maar hij heeft de ervaring nu en hij wil deze strijd. " De locatie voor hun rematch zal worden bepaald zodra beide boksers akkoord gaan met voorwaarden. Ze zullen waarschijnlijk terugkeren naar de T-Mobile Arena, maar Gomez verwacht van officials van Madison Square Garden dat ze een sterk bod doen, net zoals ze deden voor het eerste gevecht.

Golovkin heeft drie keer gevochten in Madison Square Garden en twee keer in The Theater in Madison Square Garden in de afgelopen vijf jaar. "Het is duur om in New York te zijn, de overhead, de hotels," zei Gomez. "Maar dat zijn de twee leidende kanshebbers en zodra we de contracten hebben ondertekend, gaan we aan de slag."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws